Tag Archives: bangi wonderland harga tiket 2018

Sehari Bersama Geng Kelab Blogger Ben Ashaari di Bangi Wonderland

Assalamualaikum Hi semua. Eh..ni nak cerita berkenaan trip kami ke Bangi Wonderland bagi program A Day With Bangi Wonderland. Seramai 16 keluarga daripada Kelab Blogger Ben Ashaari telah bersama-sama memeriahkan program semalam.

Ha! Ini excited juga nak cerita. Kami plan daripada hari Khamis untuk surprise buat birthday untuk Leader Kelab Blogger Ben Ashaari. Setelah bincang dengan Shehan dan Kak Nina Mirza, kami setuju.

Perbincangan seterusnya dengan memohon kebenaran daripada pihak Bangi Wonderland. Melalui Cik Rohani, Mr Steven dan pengurusan membenarkan untuk kami membawa masuk Kek Birthday Ben Ashaari. Ikutkan memang tak dibenarkan membawa makanan daripada luar. So, rezeki kami apabila dibenarkan untuk membawa kek special ini ke dalam.

A Day With Bangi Wonderland

Program ini khas Bangi Wonderland aturkan untuk menghargai mereka yang telah banyak membantu mereka. Jadi, sebagai penghargaan Kelab Blogger Ben Ashaari adalah antara yang banyak menyumbang. Oleh sebab itu, antara media yang paling ramai semalam adalah KBBA9. Bagusnya, secara tidak langsung, Bangi Wonderland menghargai pengorbanan dan jasa Blogger terutamanya. Malah kesempatan yang ada sebenarnya membuktikan bahawa Kelab Blogger Ben Ashaari bukanlah kelab yang sia-sia.

Kenapa kata begitu?

Begini nak cerita, apabila ibu atau ayah terlibat dengan blogging banyak masa di korbankan. Masa nak menulis masa itulah nak kena siapkan anak, masa nak menulis jugalah anak nak susu, suami balik kerja, nak masak dan bila ada event suami atau isteri lah yang jaga anak.

 

Ha., gitu! Bukan mudah, tapi bila Bangi Wonderland menghargai pengorbanan Blogger ianya satu penghargaan bagi kami. Pada masa yang sama, menghargai keluarga yang banyak menyokong daripada belakang. Untuk Bangi Wonderland, tahniah atas kejayaan menerima award “New, Best Waterpark”.

Aktiviti sepanjang Program:

Terima kasih Bangi Wonderland sponsor makan.
Ukhwah sesama ahli keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari

    

    

Bagi yang berminat nak kesana untuk mengadakan sebarang event kehadiran korang amat dialukan. Boleh layari website : www.bangiwonderland.my untuk maklumat lanjut.

ARTIKEL BERKAITAN :

Bangi Wonderland Kini Selamat Dikunjungi

Gempak Giler Showcase Bangi Wonderland

Sehari Bersama KBBA9 di Showcase Gempak Giler Bangi Wonderland

Bangi Wonderland Kini Lebih Selamat Untuk Dikunjungi

Assalamualaikum.  Kami sekeluarga masih excited ini sebab seharian hari ini menghabiskan masa di Bangi Wonderland. Yang menarik tu Bangi Wonderland kini berwajah baru. Ha, tak lah nak katakan 50 % berubah, cuma tahap keselamatan di Bangi Wonderland kini lebih baik. Bangi Wonderland Kini Lebih Selamat dan Ummi lebih yakin kesini dengan keluarga.

Kalau ikutkan journey kami ke sana pada hujung tahun 2016 dan awal tahun 2017 suasana berbeza. Ketika itu, Ummi sendiri rasa kurang “tenteram” bila membiarkan anak kecil bermain sendirian.  Kalau berhajat untuk membaca pengalaman lepas boleh rujuk disini :

Bangi Wonderland Lokasi Terbaik Seisi Keluarga Sempena Cuti Sekolah

Best Tau Mandi Manda Di Bangi Wonderland Water Theme Park

Bangi Wonderland Kini Lebih Selamat Dengan Kemudahan Disediakan

Kawan-kawan saya minta maaf, gambar diatas adalah gambar yang saya screenshot daripada youtube. Disini saya ingin sampaikan yang kemudahan serta tahap keselamatan di Bangi Wonderland kini lebih baik daripada sebelumnya.

Pagar Keselamatan :

Ini adalah pool daripada Body Slide. Pool ini dulu tiada pagar yang dipasang. Kiranya kalau anak-anak kecil yang menemani abang atau kakak mereka terdedah kepada bahaya sebelum ini. Yer la, air yang jernih ini sangat menggoda untuk terjun. Jadi apabila pagar dipasang ianya lebih selamat. Parents seperti saya dan saudara juga mungkin lebih yakin dan hati lebih tenteram.

Gerai Makanan:

Selain daripada cafe yang disediakan ada juga mini gerai yang menjual pelbagai jenis jajan disediakan disini. Kiranya saudara tidak perlu berjalan jauh untuk membelikan makanan ringan untuk dikunyah. Paling menarik kalau di tempat sebegini mestilah jagung dalam cawan kan?

Adik nak berjalan sendirian pun saya dah tak kisah. Sebab ada pelapik ini. So, anak selamat hati mak tenang.

Lapik Kaki Kesat :

Maaf, tidak tahu nak letakkan nama apa bagi pelapik kaki yang berwarna maroon ini. Cuma ianya adalah pelapit yang diletakkan bagi mengelakkan lantai licin. Saya suka, sebab biasanya kalau licin memang mudah tergelincir. Tapi tadi semasa disana rasa selesa sahaja memijak lantai. Kiranya memang Bangi Wonderland amat prihatin akan keselamatan pengunjung disini. Tahniah dan terima kasih diatas ke prihatinan dan rasa tanggungjawab untuk memastikan keselamatan kami sebagai pengunjung selesa.

Gazebo :

Ha, excited sangat nak cerita. Ini paling ketara yang mengubah wajah Bangi Wonderland. Serius naik seri satu hal. Kedua rasa percutian disini amat selesa. Mak-mak yang ada anak kecil macam saya ini, bawa bantal dan pelapik dah cukup untuk memastikan si kecil boleh berehat dan tidur seketika. Selesa sambil duduk jaga anak boleh la menulis atau update blog.

Boleh juga gunakan masa berehat disini untuk update status di media sosial kan? Eh, bukan la bermakna apa kita update di media kita nak riak. Cuma perkara baik mestilah di hebahkan. Manalah tahu kita sedang membantu kawan-kawan untuk menyelesaikan kebuntuan mereka untuk membuat pilihan kemana lokasi hujung minggu atau cuti sekolah mereka. Betul ?

Papan tanda arahan:

Disini kita boleh memilih apakah game yang kita ingin bermain. Cuma bagi Pirates Bay masa untuk ombak dipasang ada jadualnya. Jadi kita boleh setkan masa untuk kita mencuba permainan lain yang ada disini seperti Magic Tunnel, Green Pearl, Anaconda Trail, Body Slide, atau Insane Racer.

Yang best kalau nak bermain ombak mestilah sewa pelampung. So, sebelum ke Pirates Bay pastikan dah ambil pelampung ya. Bukan apa nanti rasa rugi kalau ke sana tanpa pelampung.

Kaunter Khas :

Bangi Wonderland Kini Lebih Selamat

Bagi yang ingin datang kesini cuti sekolah boleh dapatkan tiket online juga melalui 11Street.my , Travelog.com atau Wonderfly.asia. Adakalanya harga disini sangat murah, bergantung kepada Promosi. 

Kalau dah beli online, ingat ada kaunter khas untuk tiket online. Jadi dalam keadaan orang ramai tak perlu lah beratur panjang semata-mata untuk membeli tiket masuk. Untuk promosi semasa harga adalah seperti berikut :

Disember 2017 :

Harga Promosi: 👇🏻👇🏻👇🏻
Isnin – Jumaat: RM150 untuk 4 orang (mykad)
Sabtu, Ahad, Cuti Umum: RM180 untuk 4 orang (mykad)

(Boleh diguna pakai untuk dewasa dan juga kanak-kanak manakala kanak2 yg ketinggian 90cm ke bawah adalah percuma). Promosi dan jualan tiket bermula dari 1 – 31 Disember 2017. Tidak perlu tempahan/booking.

Pakaian:

Untuk bermain disini tidak diwajibkan untuk memakai pakaian renang, cuma jika ada pakailah. Antara sebabnya perlu memakai pakaian yang bersesuaian adalah kerana ianya akan mempengaruhi permainan.

Contohnya, bila Ummi pakai baju tshirt cotton masuk kem Body Slide seakan tersangkut. Huhuu, bukan salah waterpark tapi salah saya sendiri. So, pilih pakaian yang bersesuaian. Bagi WANITA ISLAM, wajib tutup aurat dan jadikan adik-adik diatas ini sebagai contoh dan teladan. Masih boleh bermain dengan mengekalkan keindahan Islam.

Saudara boleh tengok sendiri keterujaan anak-anak Ummi bermain disini. Serius memang semua rasa seronok . Dan nak tahu, inilah kali pertama kami kesini dan balik pada jam 4 petang. Kalau sebelum ini jam 1 tengahari kami dah balik. Kiranya bagi peluang lah untuk depa bermain dengan hati yang tenang. Heavan sebab abah pun bagi chance! Kalau tidak jangan harap okay!

PROMOSI TERKINI DI BANGI WONDERLAND SEMPENA CUTI SEKOLAH 2017: Bangi Wonderland Kini Lebih Selamat dan Promosi Yang sangat awesome!

Bangi Wonderland Kini Lebih Selamat

Bersempena promosi Cuti Sekolah akan diadakan SHOWCASE GEMPAK GILER yang dimeriahkan dengan persembahan ARTIS-ARTIS TERKENAL tanahair bermula jam 2 petang pada tarikh:

2 Disember (Sabtu): Ameng Spring & Ezad Lazim

3 Disember (Ahad): Dato’ Awie & Siti Nordiana

9 Disember (Sabtu): Amy Search & Nico G

10 Disember (Ahad): Khalifah & Projector Band

Ha, macam-macam promosi dan khabarnya semua artis ini adalah dibawakan khas semata-mata untuk membuatkan pengungjung yang hadir lebih terhibur. Ianya juga sebagai memeriahkan suasana dan sebagai jamuan “jiwa” kepada ibu bapa yang menunggu anak-anak berhibur di sini. Jadi jom sama-sama kita kesana. Untuk saudara pembaca yang ingin menonton video rakaman kami boleh tonton klip dibawah.

Untuk maklumat lanjut, boleh layari:
Website: www.bangiwonderland.com.my
Facebook: www.facebook.com/bangiwonderlandwaterpark