• EJEN ALI THE MOVIE
    Travel

    Ejen Ali The Movie – tak menyesal bawa anak

    Hi… ehm nak kata penangan Ejen Ali ini, dah berbulan rasanya si along bagi tahu Ummi. Depa dah jadi kaki wayang la juga, lepas tengok upin ipn, boboiboy laa.. dah bijak meminta..hahaha. Nak tengok Ejen Ali ni boleh kata setiap…

  • Cara masuk thailand guna kereta sendiri
    Travel

    Masuk Thailand guna kereta sendiri.

    Okay kali ini nak update cerita masuk Thailand guna kereta sendiri. Sebelum balik ke Perlis, kami hanya prepare pasport dan juga dokumen kereta seperti insurans dan geran kereta. Kat mana nak beli simkad dan juga beli insurans? Masuk Thailand guna…

  • harga tiket masuk oceanarium melaka
    Travel

    Oceanarium Melaka; pilihan tepat bawa anak-anak

    Buntu kan, kalau anak-anak asyik tanya, “Umi/Mama/Ibu lepas ni nak p mana?” “Esok cuti kita nak pergi mana?” dan macam-macam soalan lagi menjelang hari minggu. Terus, minggu lepas memang sekolah banyak cuti sebabkan jerebu melanda Selangor.Jadi last minit aku decide…