Hai, ini dia sambungan cerita yang excited. Kami dah booked Hotel Oceania. Ianya di belakang KSWP. Memang pada mulanya susah juga nak mencari hotel ini. Tapi dah biasa, keluar masuk, senang jer. Kos untuk 2 malam hanya RM136X2 = RM272.00. Berbaloi dan selesa bagi kami 4 beranak. Yang penting, nak parking senang. Hotel ini baru lagi. Masa mula mula cari dalam google maps pun tak jumpa. So, siapa plan nak kesini boleh la booked. Kami dapat harga RM136.00 untuk 1 double bed sebab tak guna gov rate. Hanya booked dr AGODA. Kalau gov rate diskaun RM10.00. Okay juga kan.
Dah jumpa hotel, kami hanya boleh check in jam 2pm. So, kami pergi jalan-jalan ke Sunday Gaya Street dahulu. Kali ini perjalanan kami ikut MAPS juga. Tak jauh pun dari hotel hanya dalam 5 minit kalau ikutkan. Memandangkan hari AHAD ini paar, jalan agak sesak.
Untuk pengetahuan , pasar ini hanya ada pada hari AHAD sahaja. Alhamdulillah, kami sampai tu senang jer dapat parking. Allah s.w.t maha kuasa. Sebab apa yang kita minta , mesti Allah s.w.t tunaikan. Cepatkan Allah s.w.t makbulkan doa. Perkara pertama kami cari makanan tgh. Masa ni dalam jam 110 pagi.
Kami makan di SUGAR BUN CAFE. Kami ambik 1 set family dan 1 burger double cheese double meat. Memang boleh tahan la, sebab 1st time nak cari makan di tempat orang kan. Air teh layer. Semua kos makan tghari RM41.90. Okay ker, okay jer la kan. Kalau nak makan di sini, bagi kami okay jer. Tempat exclusive dan bersih.
Gelagat dgn anak-anak masa memilih menu dan juga menunggu makanan sampai. Tak ada pula gambar makanan yang sedap tu. Yerla, adik dan abang masing -masing dah lapar ,ada sahaja ragam mereka ini.Layang jer la, Ini la adat bersama keluarga kan. Apapun abang dan adik lah yang menceriakan hidup kami. Alhamdulillah atas nikmat Allah s.w.t
Sunday Gaya Street , Kota Kinabalu
“TQ EMY, SUDI BERKENALAN DGN NANI”. |
cerita lagi puan , tak sabarnya . Kami sekeluarga nak pi KK 29 Nov-2 dis nanti .