Tag Archives: suamimitahli

HAPPY BIRTHDAY SAYANG

HAPPY BIRTHDAY SAYANG

IMG_20160725_203520
23 Julai 2016 genap usia Mr Suami ke 32 tahun. “Happy Birthday Sayang”. Alhamdulillah di berikan kesihatan yang baik serta memiliki kesempurnaan kurniaan Allah swt. Tanpa mu siapalah daku …ewah..


SAMBUT DENGAN MAK DAN ABAH 

IMG_20160723_123048

Seringkali setiap kali birthday Ummi akan sambut dengan suami. Dan tak lupa juga mak dan abah yang membesarkan suami. Sebabkan kali ini ,birthday pada hari Sabtu maka Ummi ambil kesempatan untuk meraikan bersama mak dan abah dahulu. Yer la, jika tak ada mak dan abah mana mungkin Ummi akan bertemu dengan Mr Suami kan..😄

Jpeg

Pagi Sabtu lalu, Ummi dan Mr Suami ajak mak dan abag serta adik ipar meraikan birthday suami (bahagian 1 ) 😊 kat AEON Big Bandar Tun Hussien Onn. Kami jumpa di KFC jam 11.00 pagi.

Yang terlebih seronok bukan si abah, taoi anak-anak. Yer la, 6 kali birthday, 6 kali jugaklah birthday mereka. Hahaha… layan jer la kan..mujur tak minta hadiah sekali. Kalau tak mau kena sediakan lagi 3 hadiah +1 hadiah abah mereka.


GHOSTBUSTER

Tapi siapa yang dapat rasa dilayan kan…bila dengan anak-anak habis lah si abah. So kami decide untuk meraikan bersama berdua-duaan pada hari Isnin semalam.

Jpeg

Macam biasa hantar anak ke rumah pengasuh dan Ummi abah berjalan la…selamat tinggai anak-anak Ummi😀😀. Kami pergi tengok wayang , sebab tak tahu nak layan cerita apa yang best kami hanya menonton GHOSTBUSTER.
Sinopsis cerita nanti Ummi cerita okay(walaupun lambat😀).

Selesai menonton, dah jam 1.30 tengahari, jadi kami solat dulu. Sebab kami hanya habiskan masa di AEON BALAKONG, so Ummi decide nak cari hadiah untuk pengasuh sekali.


BIRTHDAY MAMA  DAN KAK DEE

Jpeg

Birthday mama, 26 Julai dan Kak Dee 27 Julai. Belilah hadiah sekali sebagai tanda penghargaan. kak Dee Ummi belikan jam tangan dan kat Mama tudung De Salma. Okaylah daripada tak beri apa-apa kan.😄

Nak makan besar tak ada lah kali ini, cuma Ummi belanja makan kat Aliff Bistro..hahaha kejamnya isteri solehah!! Bukan gitu, Ummi ada plan lagi baik punya..hahha..jangan salah sangka..kedekut amat si isteri ini yer😂.

Okay apa lagi cerita birthday Mr Suami seterusnya? Nanti okay. Yang romantik sikit. Okaylah..menaip ini pun otw pergi kerja, atas motor..haha sempat kau!! bye

Urus Keluarga, Stress Ke?

Sahabat ummi…Korang kan, dalam seharian…family dalam kedudukan nombor berapa? No.1 , No.2 atau Nombor 3? Ehm… kalau ikut family memang nombor 1 kan..tapi sejauh mana yang bekerja macam Ummi dapat letakkan family no.1?

Memang la bangun pagi, tengok muka anak, suami ..kerja rumah dan lain-lain. agaknya yang berkerja ini, satisfied tak dengan kerja yang di lakukan? Basuh baju, masak, layan budak-budak main…eh..puas hati ke dalam masa singkat nak buat semua?Rasa tak cukup masa kannn!

Serius la cakap, kadang tension oooo.. mana tidaknya, berkerja dan buat kerja rumah dalam satu masa kena selesaikan. Then, bila hati dah rasa macam ni kan, tau apa Ummi buat?? Terus cakap kat diri sendiri

Penat sekejap jer oiiii!Dah la, buat kerja rumah bukan mati pun.

Mujurla, kerja-kerja lain suami bantu..hahaha mau dak..rasa balik rumah jer jadi alien terus..terjerit-jerit dengan budak-budak lagi..hahahah Ada ke mak-mak macam Umminani yang tak pernah jeritt? Respect la… memang korang ibu-ibu yang penyabar..hehehe Stress tu biasa la kan… tapi teringat ganjaran pahala…huhh….motivate teruss.

bb

Suami lipat kain ! Ada masalah ke? Hanya yang tak ada ilmu jer cakap isteri queen control. But actually, dialah pembantu no.1  dan sebagai tanda sayang..ehhhh! Setuju ker dengan Ummi??

IMG-20160227-WA0005

Okay la…tattaataaa… nanti sembang lagi bab famili ini…panjang lebar kalau nak cerita kan..gelagat anak sorang sorang tu belum lagi … lain orang lain ragam.. lain anak lain peel. 🙂

P_20160208_214558.jpg

Korang komen la sikit… share pendapat…