Uncategorized

YAKIN TAK DENGAN SEDEKAH?

YAKIN TAK DENGAN SEDEKAH?  Yakin tak dengan ganjaran bersedekah? Pernah dengar kan orang selalu cakap, sedekah itu lebih baik disaat tiada atau masa rasa tak cukup. Baru-baru ini Ummi alami sendiri. Cukup terkesan dengan apa yang Allah swt beri. Melihatkan baki kat akaun bank, simpanan menyusut. Tapi hati ini dah nekad untuk belikan sesuatu untuk …

3 BULAN DAH 7 KILO

Hari ini bawa adik pergi cucuk untuk 3 bulan. Kakak dangan adik memang lengkap ambik servis cucuk daripada klinik kerajaan. Kalau dulu Along dengan Angah Ummi selesa ke klinik swasta sebab persepsi klinik kerajaan tak bagus. Namun persepsi Ummi berubah bila kakak terpaksa dilahirkan emergency masa tu kat HKL akibat tekanan darah tinggi tiba-tiba masa …

SENYUMAN MAK KEBAHAGIAAN ANAK

BERPUASA DI KAMPUNG Alhamdulillah ada kesempatan balik Perlis berpuasa di kampung halaman. Seronok mak bila kami dapat balik. Agak-agak mak rindu anak dia ke cucu-cucu dia? Baru jer balik Perlis..rasa.macam awal bulan 5 hari tu jer..heheh tu la orang kata ,macamana jauh oun kampung sendiri tetap di hati.Kali ini balik sebab suami pun dapat cuti …

APA ITU SHARING SMILES??

APA ITU SHARING SMILES?? Sharing smiles adalah satu program kemasyarakatan yang mana kerjasama dengan beberapa penaja. Antara penaja yang terlibat adalah NEFFOS, MAMEE  dan SANTAI TRAVEL sebagai media rasmi program ini. Tujuan diadakan Projek Smiles adalah untuk melihat lebih ramai yang tersenyum. Semua orang pasti pernah makan MAMEE kan? Bila kita semua makan MAMEE, rasa …

Cik Sarah Anak Perempuan Tunggal – Suka Melaram Dengan Baju Abang-abang

Memiliki anak-anak yang comel adalah satu anugerah terindah. Selain itu , memiliki mereka dengan penuh kesempurnaan sangat membuatkan Ummi rasa penuh syukur. Kecomelan anak-anak dengan sikap mereka ada kala buat Ummi berang juga,tapi itukan sementara sahaja dan manis bila di kenang semula. Cik sarah , hanya seorang puteri kesayangan Ummi, memiliki wajah raut abah dan …

Urus Keluarga, Stress Ke?

Sahabat ummi…Korang kan, dalam seharian…family dalam kedudukan nombor berapa? No.1 , No.2 atau Nombor 3? Ehm… kalau ikut family memang nombor 1 kan..tapi sejauh mana yang bekerja macam Ummi dapat letakkan family no.1? Memang la bangun pagi, tengok muka anak, suami ..kerja rumah dan lain-lain. agaknya yang berkerja ini, satisfied tak dengan kerja yang di …

GAGAL SEBAB LUPA TUHAN

GAGAL SEBAB LUPA TUHAN Masyaallah , Allah ajar saya direct! Masa nk minta kebenaran untuk 1 projek marketing 16-18/Mei, lupa nk minta izin Allah mudahkan. Mana tidaknya, gagal lah bila lupa tuhan. Allah bagi sedassss..bushhh! Bila semalam dah GAGAL, baru sedar…so, muhasabah, buat solat taubat , minta ampun dengan Allah ,berdoa semoga allah permudahkan juga. …