Category: Uncategorized

Hilang Mood Bila Blog Asyik Kena “Suspend”!!! 1

Hilang Mood Bila Blog Asyik Kena “Suspend”!!!

Minta maaf sangat kepada pembaca blog Ummi yang ada klik link daripada facebook atau google nak baca tentang apa-apa info, tapi blog ada masalah!. Adeh ini dah kali ke 3 terjadi sebab high load!...

Bosan tu yang aku sedang rasa 2

Bosan tu yang aku sedang rasa

Pernah tak korang rasa bosan? yer lumrah kan kadang rasa fed up, bosan..stress! Tapi sebab apa? Bukan kita tak bersyukur dengan apa yang kita ada, tapi sometime kita nak “rasa” tu sampai dalam hati.....

1

Berfikir Gaya Nabi –

Berfikir Gaya Nabi Tulisan Asal Liyana Akmal. Saya berkesempatan ke kelas Pn Ainon Mohd. mendalami ilmu cara berfikir Problem Solving by Design Thinking. 4 jam bersama Pn Ainon menyebabkan saya tak boleh tidur malam...

3

Bahagia Itu Sederhana Dan Penuh Kesyukuran

Bahagia Itu Sederhana Kalau kita bergaduh dengan pelanggan, walaupun kita menang, pelanggan tetap akan lari. Kalau kita bergaduh dengan rakan sekerja, Walaupun kita menang. Tiada lagi semangat bekerja dalam satu kumpulan. Kalau kita bergaduh dengan boss. Walaupun...

4

Tanpa Bibik kami bahagia

Keriangan Anak-anak itulah yang membahagiakan Ummi Melihat anak membesar depan mata adalah satu nikmat. Ummi pernah pakai bibik selama 3 tahun. Tapi tahun ke 4 bibik balik bercuti dan tak datang semula ke Malaysia....

3

Krisis Air Selangor Membebankan

Krisis Air Selangor Satu Beban Yang Perlu Dilalui Saban Tahun Saban tahun krisis Air Selangor amat membebankan kami. Ini nak cakap menguntungkan rakayat ker? Kos cuci baju sahaja dah puluhan ringgit, ini belum termasuk...

5

Kesabaran Ku Diuji Dan Diuji

Hanya ibu bapa yang ada anak ramai dan pastinya usia mereka sebaya pasti memahami situasi Ummi. Dulu ada bibik dapat juga rasa rehat dan banyak masa nak bermain dengan anak-anak. Kini, hanya kami suami...

VTS 200 3

Apakah selesa kereta atau motor?

Apakah selesa kereta atau motor? Sejak sekolah dulu, Ummi memang suka naik motor berbanding kereta. Kereta ini banyak kelebihan dan kekurangan. Jika dulu belajar di Perlis, naik kereta bukan isu. Selesa dan tak panas....

5

NUKILAN DI ATAS MOTOR

Nukilan di atas motor Berblog ini passion okay.hahaha uols rtahu tak bila.masa Ummi update blog? Pagi : Ambil masa lebih kurang 1 jam atas motor. 15 minit baca yassin dan seterusnya update blog dalam...