Cuticuti

Pulau Lagenda/ Langkawi

Pulau Langkawi – 26 Jun 2012. Bertolak sewal pagi jam 0600 am dari rumah mak..naik feri ke Langkawi jam 0700 pagi..awal kan…Masa nak naik kelakar, Mustaqim cakap , “kut…kut…”..la rupanya takut dgr bunyi feri …Hinggakan dia berlari nak balik…hahhaahha macho tapi jiwa kecik..Dah berada dalam feri, jauh sikit jalan..dah okay….alhamdulillah…kalau tak..fuh penat nk melayan.. Kami …

Taman Ular PERLIS

26 JUN 2012.. Dah lama tak pergi taman ular…ini dia….gambar kami sekeluarga di taman Ular, Perlis. Masa ini arwah ayah sihat lagi, untung kami dapat pergi dengan arwah.Along pun masih kecil. Gemuks..hahah Jarak taman ular ke rumah dalam 40mint sahaja. Dan entry ini Ummi hanya masukkan gambar pada 2012, ni baru nak update semula. Cuma …

MUZIUM SETEM MELAKA

Mesti ramai yang tidak pernah terfikir untuk masuk ke dalam muzium Setem kan.. Lokasi masih di Bandar Hilir, Melaka. Ehm, jom layan gambar2 kat bawah ini. Sebelum tu, dalam muzium ni terdapat pelbagai setem   keluaran khas dalam Malaysia. Peti surat lama pun ada..tengok la nant mustaqim bergambar dengan peti surat besi..berat ini..tapi itu la …

PERKEP-MELAWAT KELIP-KELIP, KAMPUNG KUANTAN, KUALA SELANGOR

Semalam 30.3.2012 saya dan suami menyertai PERKEP ke Kampung Kuantan , Kuala Selangor melawat KELIP-KELIP..hehehe ni gambar-gambar sepanjang lawatan kami. Lawatan ini adalah anjuran TNB..heheeh TNB dan PDRM kan akrab..heheehe 😉  Bergambar bersama Datin Wan Marziah  Tengah tunggu mee rebus/mee jawa…hehehe TNB belanja. Terima Kasih.  Seronok sungguh depa ini.  Bergambar depan kedai cenderahati bersama kak …

Karnival Marhabah IKIM FM

ALHAMDULILLAH  Saya dan suami bekesempatan hadir ke Karnival Marhabah IKIM FM di masjid wilayah persekutaun Jalan Duta. Abah mustaqi tak dapat ikut kerana kerja. Jom layan photo disana…    ~Jom melabur emas~ ~Antara pameran yang ada~ ~emas….wow~ ~kusyuknya…tgk apa tuhh?~ ~Mustaqim tengah leka layan pameran~ ~Suka dapat makan dadih susu kambing~ ~x cukup dadih nak …