Azyma Care Body Wash – hilang bau badan

azyma care body wash untuk kulit cantik
Azyma Care Clay Body Wash -  mandian tanah liat yang berkesan untuk kulit

Hi dears reader, apa khabar? Hari ini aku nak kongsilan mandian Azyma Care Body Wash yang aku dah cuba selama seminggu lebih. Aku puas hati la guna sabun mandi ini, dan sekarang memang wajib aku letak satu botol Azyma Care Body Wash kat Asrama Cempaka di Maktab Cheras.

Bagi aku, kelebihan yang paling aku suka sengan Azyma Care Body Wash ini adalah sebab, dengan menggunakan sabun mandian ni boleh menyebabkan badan kurang berbau. Walaupun seharian aku kesana dan kesini. Dan ikutkan perkongsian Ben Ashaari, tak pakai deadorant pun okay. Selesa je tanpa deadorant ini, tapi alamak..aku belum ada keyakinan nak cuba…so bukan salah sabun ini, tapi salah aku sendiri tak ada keyakinan nak cuba.. korang wajib try okay…jangan pakai deadorant!

Bahan dalam Azyma Care Body Wash

Pakaging sangat kemas, boleh jadikan hadiah hantaran dan hadiah pada kawan rakan. 🙂

Next, yang aku tahu sabun mandian ini special sebab ada bahan-bahan seperti berikut dalam nya:

Chamomile – Chamomile secara semulajadi mempromosikan kulit yang terasa lembut, bersih, dan sihat, dan ia juga boleh melegakan keradangan pada kulit.

Lavendar Oil – Aroma kesegaran lavender adalah kesan yang menyenangkan pada tubuh dan secara semula jadi melegakan ketegangan tekanan.

Timun – Mengekalkan penghidratan air dalam kulit dan membantu badan anda membuang toksin secara semulajadi dan mengekalkan kulit yang sihat.

Lidah Buaya – Termasuk beta karotena, vitamin C dan E yang boleh membantu meningkatkan ketegasan semula jadi kulit dan mengekalkan kulit terhidrat.

Body Odour Remover – Clay Bodywash Azymacare mengkhususkan diri dalam menghilangkan bau yang tidak menyenangkan dan kulit berminyak tanpa menggosok kulit sensitif dengan kuat

Ada SLES dalam Azyma Care Body Wash ?

SLES ini menjadikan kulit lebih lembut, tidak pedihkan mata, kurang impak pada kulit dan SLES juga tidak disenaraikan sebagai bahan terlarang. Harganya lebih mahal dari SLS. Kesemua produk termasuk produk bayi mengandungi campuran SLES ini; termasuk produk Azyma Care Body Wash.

Faedah & Kegunaan tanah liat Kaolin Untuk Kesihatan:

1. Kaolin sesuai untuk merawat masalah  Psoriasis, Ekzema, Kurap, Panau, Kayap, ruam susu (bayi), ruam panas, Kudis, kudis buta, cacar air, jerawat dan luka.

2. Tanah liat Kaolin juga digunakan untuk merawat cirit-birit kerana ia dikatakan menyerap bakteria dalam usus yang menyebabkan jangkitan.

3.Tanah liat Kaolin juga menyembuhkan calar kecil, gatal-gatal, gigitan serangga kecil dan luka bakar ringan. 

4. Kaolin boleh digunakan untuk masker: Untuk kulit sensitif, Kulit berjerawat. Salah satu kegunaan yang terbaik daripada kaolin adalah keupayaannya untuk membuang kekotoran daripada kulit. (Korang ambil sabun ini dan buat rawatan kemesraan pada pasangan yang ada jerawat badan, cuba tau!).

5. Mandian tanah liat Kaolin: Mandian ini juga sesuai bagi orang-orang yang mengalami masalah kulit seperti ekzema. (Un bagi Along guna, nanti lepas dah sebulan UN update apa kesan pada kulit Aong. Dia jenis tak boleh kena panas dan berpeluh…jadi nanti UN update entry ini untuk kesan jangka panjang okay).

Testimoni rakan-rakan :

Bila pakai uniform tebal , haruslah berpeluh dan akan timbul kegatalan pada kulit 😌.Pening jugak nak cari mandian yang sesuai dan boleh hilangkan kegatalan . Sampai terjumpa dengan produk keluaran #AzymaCare gel mandian daripada tanah liat premium dan sesuai untuk seisi keluarga 😚.Azyma Care adalah syarikat 100% bumiputra Islam . Paling penting Azyma Group Sdn Bhd mengutamakan kualiti dan kesucian terhadap produk yang dikeluarkan . Harga pun berbaloi ” – Salina Johari

Aku sangat mencadangkan korang beli untuk anak-anak. Semoga 2020 nanti anak-anak balik sekolah badan lebih wangi dan tak ada lagi bau tengik. Malah untuk hilangkan kotoran yang melekat pada baju sekolah , korang ambil sabun ini, dan gosok pada baju. Cubalah. Berkesan InsyaAllah.

Harga yang ditawarkan adalah RM68.00 untuk 300ml. Namun begitu, untuk pakej jimat boleh rujuk ke fb Azyma Care HQ, HQ kerap ada buat sales 2 botol RM100.00. Jadi dengan kos yang sangat affordable, aku harap korang cuba ya.. benda baik aku share.. 🙂 Bye..jumpa lagi next entry

3 thoughts on “Azyma Care Body Wash – hilang bau badan”

  1. Akak dah guna juga sabun ni. Memang best. Especially part hilangkan bau badan dan ruam2 gatal tu. Tidur pun lebih lena lepas mandi dengan sabun ni. Bau dia wangi dan menenangkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge