ayam bismi agent di selangor
Food Review

Ayam Bismi ; pelbagai pilihan untuk ibu masak

Hi korang, hari ini aku tak der kelas. Yer boleh rehat seketika. Tapi aku jenis tak boleh duduk diam owwh.. so aku nak share dengan korang resepi ayam mayonis yang aku gunakan adalah ayam Bismi bahagian paha (drumstick).

Balik kerja , nak singgah kedai ambil masa juga. Hello jer…agent ayam bismi, terus dihantar ke lokasi yang dijanjikan 😁

Okay, korang kalau cuba ayam jenama ayam Bismi ini korang toksah risau bab halal dsbnya. kat bawah ini komen toke arnab – Minggu Keusahawanan SME Cop 2019

ayam bismi halal ayam kedah

Ayam Bismi sama jer saiz nya – drumstick

ayam bismi agent di selangor

cara salutan ayam : salut ayam guna tepung segera yang famous tuu 🙂 , lepas tu lapisan pertama gaul dengan sikit air, angkat dan gaulkan dalam air sejuk sekejap dan tos, ulang dengan gaul semula ayam kedalam tepung segera. Siap. (gunakan air sejuk supaya tepung melekat comeiii gitu).

Ini bahan salutan : Falovoured chilli dan Oregano Leaves – kalau tak suka ignore. kalau letak lagi best 🙂

ayam bismi drumstik best

Kalau suka mayonis banyak, boleh letak extra, biar bersalut dengan lebih tebal.

Caranya : 
1) Cuci ayam ( kelar.jika ayam.besar dan tebal) – salut tepung , dan goreng sehingga masak.

2) Lepas tu toskan ayam sehingga kering

Bahan mayonis / salutan ayam :

1)Susu pekat 3 sudu makan
2)Mayonis – sebanyak yang disukai
3) Falovoured chilli – kalau tak.suka ignore
4) Oregano Leaves
5) Tomato potong dadu

Gaulkan semua bahan yang disertakan, Lepas tu salutkan ayam dengan bahan salutan ayam tadi. Siaaaappp! Senang dan cepat.

Anak-anak suka sangat tau..Blh guna juga Ayam Bismi bahagian Dada (potong kecil dan goreng tepung sebelum.salut dengan mayonis).

ayam bismi seekor

Selain bahagian yang telah siap dipotong, ada juga dijual seekor-seekor. Jadi, pilih ayam ikut kesesuaian dan kegunaan yang diperlukan dalam masakan. Kat bawah ini aku sertakan link dan juga fb. Korang boleh pilih nak beli ayam yang mana korang perlukan. 🙂

Link Order : http://projekayambismi.wasap.link/

Website : http://www.bismicergas.com/

FB : https://www.facebook.com/AyamBismi/

IG : https://instagram.com/ayam_halal_bismi

Ingat Ayam, ingat Ayam Bismi

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *