KBBA9

Pakej Video Dan Photography Perkahwinan By Kunang-kunang Pictures

Assalamualaikum. tahniah! Kenapa nak tahniah pula? sebab berjaya bangun pagi, ceriakan diri, smdan berjaya meneruskan kehidupan pagi sebaiknya. Un nak cerita, yan Un suka sangat buat video.Tapi video kurang berkualiti la sebelum ni. Dalam bahasa lain bosan pun adooo😂. Sendiri feel it okay! But, un and kbba9 members , are lucky, when we had an oppurtunity to learn about  video editing using Adobe Premier Pro. Kunang-kunang pictures ajar kami cara editing. Mereka punya kepakaran dalam video editing khasnya  Pakej Video dan Photography Perkahwinan.

Kusyuk tengok cara edit video

Kunang-kunang Pictures – Mentor Kbba9 edit video

Kami beruntung sebab MATIC sentiasa mengalukan kedatangan kami untuk mengadakan seminar disini. Pada masa yang sama, kami kelab blogger ben ashaari beruntung sangat, sebab Kunang-Kunang pictures sudi luangkan masa ajarkan kami video editing menggunakan ADOBE PREMIER PRO.

Tudia…punyalah nak dpt angle baikk punya

Kami diajar , ambil angle camera dan shoot yang lawa. Selain itu, diajarkan cara shooting menggunakan angle berbeza dan dual camera.

Sebabkan Kunang-kunang pictures adalah pakar dalam Pakej Video Dan Photography Perkahwinan, mereka juga ajar teknik shoot gambar bagi nampak mahal pada nilai. Serius untung sangat kami.

Mereka juga ajarkan kami cara edit guna Adobe Premier Pro. Terbaiklah. Kadang tak sangka owhhh, video ini senang je nak buat, tapi kena superb rajin. Dan if nak blogger buat lelawa..payment kena lah berbaloi dengan usaha…eh! sory terpromote!

Bukan mudah nak shoot. At least kena ada lebih seorang cameraman. So, no wonder video orang kadang lawa. Sama kalau tengok dokumentari di tv. Memang teknik sama, tapi editing yang menentukan hasil tu terbaikkk!

Proses shooting bukan mudah. Nak gambar dan video lawa, usaha lebih. Kena duduk, panjat kerusi ,panjat meja dll. Tu kalau tengok orang punya gambar lawa. Depa sanggup korbankan jiwa dan muka daripada rasa malu, demi shoot yang cantik. Tak adalah nak control ayu gituuu.

Video editing menggunakan adobe premire pro – by Kunang-Kunang pictures

Hasil first time kami shoot dan buat video adalah seperti ini. Ha..its okay what, first time buatkan!

Pakej Video dan Photography Perkahwinan 2019

Zaman Un tak reti bab video ni. So memang tak ada kenangan video..sedihh! nak ulang semula detik tu. Tapi tunggu anniversary ke……? Hahaha tunggu bajet. Zaman dulu, tau gambar je, so hasilnya tersimpan rapi hanyalah gambar still sahaja.

sword barrel polis
Gambar still je adaaaa. 💗

So, zaman telah berubah. If dapat ulang masa, Un nak juga buat video.  Jadi yang bakal penggantin tu, korang boleh book je Kunang-kunang pictures. tak payah belajar macam kami ni, sedia hantaran kepada Kunang-kunang Pictures dah cukup.  Gambar pun lawa, video pun menarik. Lepas shoot, boleh lepak , rehat tunggu di rumah. Dalam masa tak lama lepas shoot dah boleh tengok video. best ke best?? Hishhh teringin nya nak Kunang-kunang shoot video dam gambar.

Bertuahnya badan korang yang nak pilih Kunang-kunang Pictures ini. Sebab mereka memang pakar dalam menyediakan Pakej Video dan Photography Perkahwinan. Seriuss , takkan menyesal.

Info lanjut – Kunang-kunang Pictures (Youtube)

Peserta Kelas videography

Nak tahu lebih lanjut, boleh cari mereka di Facebook : Kunang-kunang pictures

Instagram : Kunang2Pictures

Booking Shah : 014-921 0402

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *