#InspektorMama ; Cabaran di sahut menjadi Penceramah di Sekolah

Selama 10 tahun berkhidmat, percaya atau tidak ini first time berada di hadapan adik-adik di sekolah. Biasanya, semua kerja ini tak dibuat ketika di HQ. 😀.

“Puan pernah bagi talk depan budak sekolah?” – En David Kaunselor.

“Ini first time cikgu.. harap budak-budak okay la dengan saya😃!”

Sejam berlalu, tengok jam lagi .aik dan sejam setengah.. not bad. tengok lagi jam..dah hampir pukul 10.00pagi. “wah…ini dah okay sangat…” berkata-kata dalam hati. Dua jam berlalu pantas.

***
Akhir sessi , ” Puan inspektor.. kali pertama polis yang datang beri ceramah, menjiwai ceramah tanpa bicara sahaja. Kami nak melamar Puan jadi Pegawai Perhubungan Sekolah kami la macam ni !” 😄

“Senyummmm” 😀😃

Bila kita tak pernah buat sesuatu, tapi kita YAKIN dan PERCAYA boleh…InsyaAllah kita pasti boleh lakukan.

At the end, happy sangat, adik-adik kat sek ini bagi full support. Dan yang pasti UN pegang prinsip manusia ada 3 jenis, V.A.K. Dapat tawan 3 jenis manusia ini, then sebagai penceramah kita pasti dapat tawan hati mereka.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge