• Saya dan keluarga

    #InspektorMama ; Cabaran di sahut menjadi Penceramah di Sekolah

    Selama 10 tahun berkhidmat, percaya atau tidak ini first time berada di hadapan adik-adik di sekolah. Biasanya, semua kerja ini tak dibuat ketika di HQ. 😀. “Puan pernah bagi talk depan budak sekolah?” – En David Kaunselor. “Ini first time cikgu.. harap budak-budak okay la dengan saya😃!” Sejam berlalu, tengok jam lagi .aik dan sejam setengah.. not bad. tengok lagi jam..dah hampir pukul 10.00pagi. “wah…ini dah okay sangat…” berkata-kata dalam hati. Dua jam berlalu pantas. *** Akhir sessi , ” Puan inspektor.. kali pertama polis yang datang beri ceramah, menjiwai ceramah tanpa bicara sahaja. Kami nak melamar Puan jadi Pegawai Perhubungan Sekolah kami la macam ni !” 😄 “Senyummmm” 😀😃…