Month: November 2017

Bangi Wonderland Kini Lebih Selamat Untuk Dikunjungi

Assalamualaikum.  Kami sekeluarga masih excited ini sebab seharian hari ini menghabiskan masa di Bangi Wonderland. Yang menarik tu Bangi Wonderland kini berwajah baru. Ha, tak lah nak katakan 50 % berubah, cuma tahap keselamatan di Bangi Wonderland kini lebih baik. Bangi Wonderland Kini Lebih Selamat dan Ummi lebih yakin kesini dengan keluarga. Kalau ikutkan journey …

Kidzania Kuala Lumpur Bukan Pilihan Ummi lagi

Assalamualaikum semua. Kali ini saya nak kongsikan pengalaman kami sekeluarga ke KidZania Kuala Lumpur 15.11.2017 baru-baru ini.Oleh sebab abah ada tugas dan mesyuarat pagi itu,jadi kami anak beranak bergerak dari Semenyih dalam jam 920pagi. Sampai pejabat dalam 1030pagi. Kami makan dulu dekat Tangling. Bukan apa kalau nak makan disana nanti kan payah. Harga pun boleh …

Pergi Korea, wajib kesini!

Assalamualaikum. Apa khabar kalian dihujung minggu ini? Ummi sekarang tengah bercuti dan berehat seketika bersama keluarga Pada masa yang sama sedang mengikuti facebook Tuan Guru Zamri Mohamad yang sedang berada di Korea. MasyaAllah, membaca perkongsian beliau membuatkan Ummi teruja untuk menyaksikan sendiri kehidupan di begara orang. Bagaimana sebuah perpustakaan menjadi sebuah lokasi yang di kunjungi …

Kasut sekolah Pallas pilihan Ummi untuk anak-anak

Assalamualaikum, apa khabar semua. Pejam celik-pejam celik sekejap sahaja masa berlalu. Setahun sudah anak sekolah darjah satu. Tahun depan bakal menjelma, ibu-bu seperti Ummi mesti dah mula berkira untik menyediakan kepelruan sekolah tahun depan kan? Nak tahu, Ummi bersyukur sepanjang tahun 2017 ini, Along hanya dibekalkan sepasang kasut sekolah Pallas. Ummi fikirkan bila rosak boleh …

ANNABELLE di Sg Long💀

Malam Jumaat biasalah kami akan ke Sg Long. Kalau dulu 2 jam duduk depan rumah cikgu Rohani Anie Wahab menantikan anak belajar. Terkejut mak! Tiba-tiba ANNABELLE ada atas bumbung kereta.. nak lari tak cukup kaki🤢👻. Adoii! Sekarang kelas bacaan ini hanya sejam ,sebab angah pun baru 4 tahun nak masuk 5. Tapi dah bermula sejak …

Majlis Perkahwinan YM Insp Raja Mahadi

Assalamualaikum semua, apa khabar? Banyak sangat memori indah yang tidak sempat dirakamkan di ruangan blog kesayangan ini. Walau bagaimanapun kecintaan terhadap blog masih menebal. Cuma kerana ada fokus terhadap sesuatu tugasan,maka ada perkara yang harus dikecilkan fokus. Beberapa minggu lalu, dapat wassap personal daripada YM Insp Raja Mahadi untuk Majlis Perkhawinan beliau. Cuma ketika di …