Kerjaya,  Umminani

Cabaran apabila anak-anak terpaksa dibawa ke pejabat

Gempa bumi di Menara 1,Bukit Aman. Langit tidak sentiasa cerah. Apabila membawa anak ke pejabat dan  12 jam berkurung dalam pejabat bukan biasa bagi anakanda. #inspektormama kena lebih tabah. Ada yang rindukan abah Muazam Nawawi yang sedang outstation.Itulah yang duk menangis bawah meja itu. Ingatkan berkurung kenapa. Ehm, rupanya rindukan abah dia.

Hamparan ‘toto’ menjadi alas.Its okay anakanda, kita mesti “chill”.

Sebenarnya bila gambar ini di upload ke facebook baru perasa ada benda hitam itu, tapi apa yer.. ? Masa ambil gambar ini, bilik gelap, ini menggunakan flash handset sahaja. Masih konfius.

 Bersedialah cabaran melayan perasaan ingin mencuba. Apabila masuk sahaja pejabat Ummi, semua benda nak dipegang. Dan jumpa apa sahaja cap ke atau kasut yang mereka jarang nampak, itu yang dibuat main. Adui la, sabar jer la.. tapi its okay ..korang main la, asalkan tidak mengganggu hidup Ummi . Serius , asalkan lepas main WAJIB kemas semula.

Ibu ibu pembaca , pernah bawa anak ke tempat kerja? Ehm, kami dah jadi rutin dan kebiasaan. Waima jika ada tugasan standby contohnya ada perhimpunan BERSIH dan sebagainya. Kalau apa-apa terjadi anak dah depan mata. Tapi hakikat sebenarnya inilah cabaran bila tiada pengasuh di hujung minggu. Kalau ada pun kenalah standby upah lebih. Bukan mudah berada di sesuatu tempat, namun Allah takkan uji jika kita tidak mampu sebenarnya. Okay, apa pun hidup mesti chill. Okaylah bye, hari ini Ummi off day sebab semalam dah 18 jam diluar temasuk kerja selama 12 jam. Bye..selamat bekerja yer semua.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge