Traveloka App – Traveloka tawar promosi selama 3 hari untuk ke Penang

Hi uols, masih dalam mood raya ke? Baru masuk 9 syawal hari ini, dan masih berbaki 21 hari lagi untuk beraya. Pada masa yang sama mungkin masih ada sedara mara yang masih tak berkesempatan nak melawat dan menziarah. Its okay, kalau masih tak sempat nak melawat sedar yang jauh tu, Ummi juga kali ini nak share tentang Traveloka App. Nak tahu? Kena baca sampai habis lah, baru best.

Traveloka App – Traveloka tawar promosi selama 3 hari

Kali ini , Ummi nak share promosi daripada Traveloka yang mana bertemaka Wonderful! Asia by Traveloka. Kalau sebut Traveloka semua tahu memang website yang banyak bagi promosi kepada kaki travel. Dan sebenarnya, Ummi nak share yang Traveloka juga ada buat promosi ke Penang. Promosi ini bermula dari 7 – 9 Julai 2017, iaitu selama 3 hari sahaja.

Penang jer tau! Ehm, tahu jer ada promosi flight dengan hotel kat Penang ni otak dah ligat berfikir  dan merancang nak kesana. Tambahan kalau gunakan Traveloka App , kita semua boleh dapat potongan RM188 tau untuk hotel dan juga penerbangan. Serius, dah Nampak sangat penjimatan ini… mata dah nampak duit dalam poket tu boleh simpan.. hehehe

Penang Lokasi Percutian Penuh Adat Resam dan Budaya.

Kalau mai Penang, takkan menyesal tau. Sini adalah lokasi perlancongan dalam Negara yang penuh dengan adat resam dan budaya tradisional. Kalau nak Pergi Penang beraya rumah sedara mara atau plan nak kesana walaupun dah lepas raya takkan rasa menyesal. Di Penang ni, ada Muzium Wonderfood, Streetart, Masjid Kapitan Keling, dan yang best kalau cerita bab makan sini macam Syurga makanan. Nak makan sup, mee udang atau laksa boleh ke Bayan Baru mahupun kalau pergi area Tanjong Bungah tu, semua ada.

Kami kalau kesini, rasa dah penat bejalan , pasti ke Penang 3D Trick Art Museum George Town , Pulau Pinang disini anak-anak suka melayan macam –macam gambar, tak kurang juga maknya nak bergambar. Malah boleh juga ke Pinang Peranakan Mansion,

The Streets of Old George Town

Traveloka App
Another one of Penang’s famous dwellings is the Pinang Peranakan Mansion, which has been converted into a museum dedicated to the island’s long Peranakan history. Also known as the Baba Nyonya, the Peranakan community are the descendants of Chinese immigrants, who assimilated to the local Malay culture. – Sumber Traveloka

Pinang Peranakan Mansion

Dan kalau pergi Penang, nak makan roti jala besar boleh cuba makan di  Belimbing Corner Teluk Bahang. Makanan kat sini memang real Penang. Kuah-kuah kari Melayu asli, boleh buat jiwa meronta nak ke Penang tau, bila ingat keenakkan masakan di Belimbing CorneR Teluk Bahang ini.

 

Kalau dari KL . nak ke Penang, Ummi memang sangat cadangkan gunakan Traveloka App. Dan korang semua akan dapat lebih diskaun tau! Stu lagi, Traveloka adalah pakar dalam pelancongan di Asia, malah tawaran yang ditawarkan lebih hebat dari Matta Fair. Tanpa perlu bersesak , kita dapat melancong dengan harga yang sangat berbaloi.

Traveloka App Mudah dan Cepat

Download Traveloka App sekarang untuk tawaran hebat inI. Korang boleh download Traveloka App seperti berikut : Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.traveloka.android&hl=en

Bagaimana caranya :

* Buat tempahan penerbangan dahulu dan dapatkan potongan sebanyak RM50 (guna kupon SEAFLYPEN, hanya valid semasa promosi berjalan). Kemudian selepas pengesahan tiket, terima email untuk kupon potongan harga hotel sebanyak RM138. Minimum spend flight RM150 dan hotel RM300 untuk 2 malam.

* Booking period (flight):  7th July (Jumaat) – 9th July (Ahad)

* Booking period (hotel): selepas terima email selepas pembelian tiket penerbangan sah sehingga 31hb Julai.

* Travel period: Pada bila-bila masa

-Tawaran ini hanya  untuk  penerbangan ke Penang.

– Harga terakhir yang ditunjukkan di Traveloka App adalah harga termasuk tax, tiada harga tersembunyi

Ummi sendiri dah download Traveloka App. Dan kalau nak tahu Traveloka App adalah app yang boleh dipercayai di Asia Tenggara dengan 15million muat turun (15million download). Banyak kan? Ehm, so memang boleh percaya dan boleh diyakini.

Jadi apa tunggu lagi, alang-alang ada promosi baik ni, boleh la plan cuti awal-awal dan pastinya Penang jadi lokasi percutian kali ini. Namun, jika memilih nak ke Lokasi lain, boleh layari website Traveloka.

Selamat bercuti daripada Ummi.

Maklumat lanjut :

Facebook  : https://www.facebook.com/TravelokaMY

Website : Traveloka.com

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge