Umminani /Lifestyles

Lembaga Zakat Selangor – Terima kasih kerana menghargai KBBA

Alhamdulillah dan terima kasih Lembaga Zakat Selangor kerana memberikan penghargaan dan pengiktirafan kepada Kelab blogger Ben Ashari atas kerjasama sebelum ini. Syukur tak terhingga bila mana LZS bukan sahaja menghargai KBBA9 , malah menjadi salah satu agensi dan badan korporat yang sudi berkerjasama dengan KBBA9 dalam menghebahlan segala informasi dan berita berkenaan Zakat.

JUMLAH BANTUAN RAMADAN/AIDILFITRI TAHUN 2017 BAGI BEBERAPA NEGERI

Mana pergi duit zakat fitrah kita??

Fakta:
Zakat fitrah yang kita tunaikan hanya menyumbang 3% daripada keseluruhan jumlah kutipan zakat sesuatu negeri. Dengan itu,kutipan jenis zakat-zakat lain diperlukan bagi menampung keperluan asnaf.

Sebenarnya jumlah itu untuk bagi bantuan raya kepada asnaf fakir miskin pun tak cukup! 😊😊😊Kutipan ‘Zakat Fitrah’ bukan untuk sorang RM 1 juta. 😊,. Jadi kita ni rakyat marhein memainkan peranan untuk sampaikan pada lebih ramai orang pasal zakat. Kita dalam dok sembang kosong dah boleh ajak sedara mara, sahabat dan rakan sekerja untuk membayar zakat.

Ala, kalau setakat gaji RM5 ribu, paling tidak RM100, serius ni, kalau masih tak pernah bayar zakt pendapatan  lepas ni bayar. Cuba rasai nikmat selepas bayar zakat. Ops, jangan sekadar bayar zakat fitrah jer tau!

Terima kasih Lembaga Zaka Selangor atas penghargaan yang diberikan. Semoga banyak lagi yang dapat kami dari Kbba9 dapat bantu menghebahkan hebahan yang ingin disampaikan kepada masyarakat berkenaan Zakat. Semoga usaha yang kecil ini dapat memberikan atau menjadi asbab kepada mendapat pahala berterusan. InsyaAllah.
Lembaga Zakat Selangor
Lembaga Zakat Selangor terima kasih atas kerjasama bersama KBBA, semoga dapat diteruskan pada masa akan datang dan kita boleh menarik lebih ramai berzakat

Antara kerjasama LZS dengan Umminani sendiri adalah @Zakat Selangor : Mudahnya berurusan dengan LZS, 

Zakat membantu asnaf baiki taraf hidup- Jom bayar zakat sekarang.

Bersama Puan Mala, pegawai khas yang banyak berurusan dengan media untuk mempromosikan zakat. Syukur dpat berkenalan dan bersama dengan mereka. Dalam bekerjasama , banyak juga ilmu kami perolehi dengan Lembaga Zakat Selangor.

Semoga selepas ini , banyak lagi yang sudi bekerjasama dengan kami iaitu Kelab blogger Ben Ashaari untuk mempromosikan atau menghebahkan produk mahupun pengiklanan lain. Kami semua dari Kbba9 sangat mengalukan dan sudi bekerjasama dengan mana-mana pihak , dan mestilah memenuhi “Terms & conditions”. Bye, Terima kasih Lembaga Zakat Selangor atas penghargaan yang diberikan. Syukur

Ingin berzakat ? Klik sini : http://www.zakatselangor.com.my/

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge