• Isu,  Umminani

    Balik kampung atau bekerja di perantauan?

    Hi uols, apa khabar? Assalamualaikum. Hari ini nak share sikit jiwa yang bergelora ini. Hehehehh, tak lah bergelora tera mana, cuma last week dapat offer kerja area dekat rumah. Dengan excitednya balik rumah, bagitau Mr Suami, tapi katanya . “Sayang, kalau nak pindah balik mai dekat dengan Semenyih ni, baik minta tukar terus balik ke Utara. Ada rezeki dapat balik kampung terus!”. Terpinga-pinga ¬†dengan jawapan dan pendapat daripada Mr. Suami. sambung dia lagi.. “Tapi, kalau nak balik Perlis, niat nak jaga mak, kena betul-betul jaga mak. Bukan boleh cakap jer, nanti jaga mak kemana, kerja pun kemana!”. ¬†“huh deep oii!”. Sekali idea mai mencurah, cakap memang buat kotak simpanan memori…