Isu,  Kerjaya

Operasi khas PDRM sempena hari raya, berhati-hati di jalan raya

Dendang Perantau

Di hari raya
Terkenang daku kepada si dia
Kampungku indah nun jauh di sana
Ayah serta bondaku

 

Chorus
Apakan daya
Masa tak akan kembali
Hancur musnahlah semuanya

Impian yang murni
Tinggal menjadi kenang-kenanganku
Hanya rangkaian kata dengan lagu
Dendang perantau

Sesekali dengar lagu  ini masa raya, boleh teriak satu balai ! Huhhh, nak cutiii..kami ada yang tak pernah cuti raya tau. Ehm tu la orang kata berkorban untuk negara kan.. kerja nak buat macamna kenalah kerjaa.. tapi mujur kadang ada orang awam yang sayang, jemput beraya di rumah. Jemput jer la, hakikatnya masa kerja mesti lah mau kerja.

Sepanjang Op Selamat 11/2017, pelbagai operasi dan langkah pencegahan kemalangan di lakukan bagi memastikan keselamatan pengguna. Layari Fb JSPT untuk makluman semasa.  Boleh lihat dan tonton bagaimana pasukan Trfaik Polis Diraja Malaysia menjalankan aktiviti kerja sepanjang OP Selamat ini.

Nampak mudah, hakikatnya mereka juga sedang berperang dengan perasaan untuk berkerja dan ingin beraya bersama keluarga. Doakan mereka semua sihat dan dapat menjalankan tugas dalam keadaan selamat dan diberikan kesihatan dan tenaga yang cukup untuk bertugas.

JPJ :

Biasa viral di laman sosial tentang video-video pemandu yang memotong barisan menggunakan lorong kecemasan, kini pihak JPJ telah memberikan respon mereka dengan mewujudkan satu talian WhatsApp khas untuk laporan kesalahan pengguna. Talian khas yang bernombor 011-5111 5252, diwujudkan bagi membolehkan pengguna menghantar rakaman video dan gambar akan salah laku pengguna-pengguna jalan raya ketika pulang ke kampung nanti. Credit kepada Hafiz Rahim 

One Comment

  • CikMa QueAchmad

    Alhamdulillah, CikMa skeluarga balik Kg 5 hari sebelum raya. Alhamdulillah, perjalanan tenang dan tidak jamm. Tabik kepada Polis Traffik sb bertugas untuk negara walaupun di musim perayaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge