• Isu,  Kerjaya

    Terpaksa jadi mc adhoc di majlis serah terima tugas timbalan pengarah!

    Haahah hari ini (19 Jun 2017) bukan nak gelak..tapi nak share experience. Ehm, jadi pengacara majlis atau mc bukan perkara luar biasa. Cuma luar biasa bila dapat tugasan last minit. Dan lagi, kalau jadi mc adhoc ni ada jer yang tak terurus! Contohnya, hari ini, ikutkan majlis mula 3.00 ptg. Tapi Pengarah baru sampai 2.30ptg. Dah la Ummi dah ucap salutaion, sambil kita dok bercakap, Pengarah cakap..”its okay.. no..no tq..”! Kau rasa? Nak teruskan ke nak stop? Ehm, sure la Ummi stop! Adeh…malu dah sehal. Next, kali ini..lepas pengarah dah keliling 1 bilik mesyuarat, dia duduk! Eh..kena tau, bila jadi mc ni kena pandai-pandai kau lah, nak bajet. Samada mulakan…

  • Isu,  Kerjaya

    Majlis serah terima tugas dan paluan berundur Pengarah JSPT

    Hari Jumaat lalu , kami pegawai dan kakitangan JSPT sangat merasa hiba dan sedih atas persaraan YDH Dato Mahamad Akhir Bin Darus, Pengarah pertama JSPT. Segala persediaan majlis di lakukan sebaiknya, dan akhirnya pada 16 Jun 2017, Jumaat yang idah, kami semua terpaksa mengucapkan selamat kepada YDH Dato. Sebelum acara paluan berundur, kami menerima Pengarah baru dan bagi sesi majlis serah terima tugas juga, segalanya selesai dengan lancar dan mudah. Syukur. Pengarah Jabatan Siasatan Dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Polis Diraja Malaysia (PDRM), Dato’ Mahamad Akhir Darus telah menjalani persaraan wajib setelah 41 tahun berkhidmat dalam pasukan.  Ianya satu jangka masa yang sangat lama, dan beruntung nya YDH Dato kerana dapat…