Sabtu susah payah satu family, hari ini kami bergembira.. syukur

Hari ini hari off kami! Ahakss, Along tu terkecuali sebab pagi tadi dia pergi cabut gigi dan dapat MC. Opss ini satu hal buat drama pagi-pagi buta! Naik minyak jugaklah Ummi pagi ini, tapi tu nanti cerita, cerita yang best dulu.

Balik cabut gigi kami bayar semula kesusahan kami Sabtu lalu satu family dengan meraikan kegembiraan bersama. Kan hari sabtu lepas dah susah beralas toto depa temankan Ummi kerja, kini malas nak membalas jasa semua orang.

Abah kerja 24 jam semalam, tapi ada petang tu keluar sekejab bantu Ummi ambik dan uruskan Along sebab Ummi ada Food Review Buffet Ramadhan 2017 di KL Tower. Syukur dapat suami yang memahami tugas si Isteri dan yang penting minat isteri.

Syukur wehhh, suami sokong kalau tak berperang jugak dengan jiwa sendiri..heheheh *yang faham jer faham kan kalau suami tak menyokong minat kita, betul tak?

Kenny Rogers Roasters Buy 1 Free 1 – Wednesday Only

Heheheh , nak berbelanja pun ikut kemampuan. Dan Ummi kali ini nak belanja satu family Ummi makan kat Kenny Rogers Roasters sebab dah plan Rabu jer boleh makan di sini atau jika ada promosi lain untuk pemegang card KRR.

Kalau tak ada card, agak mahal bagi Ummi, sepinggan RM21+. Jadi hari Rabu jer la mampu hahahaha! *jimat ooo, i kan Ummi anak ramai..semua kaki makan pulak tu, so faham-faham lah kan ūüôā

Set Combo “GILA PEDAS” memang pedas. Mr Suami jer suka, Ummi makan juga tapi gravy memang kurang. Peminat pedas sure la suka.

Kena pula sekarang ada promo combo Gila Pedas 2 set RM32.00. Ambil set kombo  dan juga redeem buy 1 free 1. Cukup la 4 set. Kena pula rezeki kami, top up RM100.00 dapat 1 set lite , apa lagi Ummi bungku la untuk adik Zakkir. Eh, aah mana adik Zakkir? Heheeh Ummi tinggal sebab dia baby lagi, makan banyak juga kalau bawa..tapi pilih untuk tinggal jer..adik jangan marah Ummi eh!

Sekali sekala layan Mr Suami dan anak-anak apa salah kan? Ummi pula murah rezeki bulan ini ada jer sumber yang tak disangka-sangka Ummi dapat, tapi ini semua atas rezeki. Nak dapat pun kena la usaha dan susah payah sikit. Mau hari-hari bangkit jam 10pagi, makan tidoq mana la nak dapt hasil.

Yang penting, kena amalkan Yassin dan Dhuha secara istiqamah kalau nak dapt hasil tak disangka. Doa banyak-banyak, dan ingat rezeki kita bukan untuk kita sorang, untuk orang lain juga. Hehehe hsebab tu Ummi bawa family Ummi dan belanja depa.

Angah buat bising sepanjang dalam KRR “Owh ayam golek… owh ayam golek. hohohoooo.. . ” – Ini mode menyanyi. “Ummi ayam golek¬† la Ummi, wowwww” –¬† muka teruja dok tengok ayam dok bergolek berjemaah! Adeh , Angah ini ada perangai tak boleh duga! Mujuq bawa, ingat nak tinggal jer kat rumah pengasuh, tapi abah baik hati, suruh singgah ambil dan bawa sekali.

Hehehe, siap makan ambil la gambar 1… korang esok¬† dan lusa¬† 13 dan 14 April KRR ada promo buy 1 set regular , buy 2nd plate dapat RM10.00 jer tau. Tengok la FB KRR Malaysia. Nak jimat register sebagai member, memang tak rugi punya. Birthday dapat makan lagi¬† dan ada lagi macam-macam lagi promo tau!

Try jer Ummi

Abah nak tengok jam di City Chain. Kakak sibuk nak try¬† jam PINK .. ” Nak pink mi…nak jam pink” “Okay , try jer tau!”.. ahakssss, bajet untuk orang lain tau! Cik Sarah tengok jer. hehehe

Angah pula nak try jam bola…ehehe tapi Ummi memang tak belikan untuk depa okay! Tengok jer laaa.

Atas jasa bantu jaga anak dan siapkan kerja rumah-Ini special untuk Mr Suami

Jeng-jeng jeng… ini dia hadiah untuk bantu Ummi jaga anak-anak..hehehe walaupun tak mahal , tapi syukurlah dapat juga memberi untuk kekasih hati. Yang biasa-biasa tapi¬† tau Si Dia suka. Thank you sayang, always support me..day and night.

Dapat juga jam idaman , automatik. Jam ini tak pakai bateri ,  berani beli sebab  2 tahun warranty juga. So berbaloi dengan harga.

Dulu Ummi susah masa 2013-2014 abah banyak bantu, masa tu abah kaya abah treat Ummi macam puteri dapat pergi Marissa Slim World Lagi..hehehe tapi, tak slim melim juga..heheh  . Okaylah, ini catatan kenangan kami untuk hari ini. Terim akaish suami dan anak-anak always beside Ummi. Love u all. Semoga kita semua dipermudahkan rezeki , kaya dunia dan akhirat. Amin

Comments

  1. sueizza

    yeayyyy sama la kita members krr…selalu dating ngan en somi pun rabu n time ada promosi…sampai budak krr alamanda cam muka hahhahaha…wahhhhh dpat hadiah…bestkan menghargai pasangan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge