Debaran merisik dan meminang buat hati jadi gundah , ini keputusan besar dalam hidup !

Korang pernah mimpi tak nak dapat barang idaman? Ummi serius rasa nak menangis pun ada bila tarikh 18 April jadi saksi Ummi buat satu pelaburan besar demi minat. Owhhh..rasa pilu di hati, tambahan lagi dengan sokongan Mr Suami dan juga Abg Ben Ashaari.

Hari dijanjikan tiba…

Hari dijanjikan tiba, kami berjumpa di KLCC jam 10.00 pagi. Rasa berdebar yang amat sangat. Bawa cash, tapi kononnya nak mudah masukkan cash ke dalam Maybank KLCC. Nanti Sambung kat bawah..hehehe

Sebelum abg Ben sampai, Ummi dah usha usha barangan nak dipinang. Tapi macam kucing tengok besi. Tahu tu besi, tapi tak tahu kegunaan. Serius blur dan yang tahu nak hasilnya menawan mata memandang. Bila abg Ben sampai…

Satu-persatu di soal, kalau Ummi memang tak tahu nak soal apa..ehhe. Bayangkan , nak meminang gadis jelita, atau jejaka idaman depan mata… heheh uols rasa apa? Eh..mesti debaran tu kencang kan? Yer kannn?

Samalah tahu tak bila dah buat keputusan nak meminang dan terus menikah ni! Hahaha walaupun gajaet, bukan sebarang gajet okay! Ummi buat keputusan penting  , untuk melabur kali ini. Seriuss, macam keputusan nak kahwin..heheh

Okay, back to story… abg Ben pun cerita satu-satu function,daripada body , hinggalah accessories..huhuu, seriuss bertambah kencang..hehe berpeluh wei dalam aircond!

Hantaran ada masalah!

Bukan satu tapi dua , tiga..akhirnya .. mereka semua di pinang dan mereka juga bersetuju . Mas kahwin pula ada masalah! Erghhh… apa ni, unsuccessfull.. ya Allah cubaaan apakah ini? Haishh..rupanya, teknologi tak benarkan hantaran melebihi RM5K.

Alhamdulillah ada singa kuning di bawah, mengatur langkah..mengira langkah..berdebar..dan bertambah debar. Mana tidaknya.. dah pinang nak nikah..tapi hantaran taka da! Wowww…serius bederau darah!

15 kemudian, syukur..rupanya perlukan hantaran secara cash! Baru puas hati. Ehm… akhirnya, transaksi berjaya. JADILAH DIA milikku selamanya.

Hilang debaran di jiwan..hati bergelora rasa syukur tak terkata. Hantaran keseluruhan RM6733.50, Jumlah yang besar bagi Ummi. Belum ditambah kos lain dipinang di Low Yatt RM596. Syukur tak terhingga. Bagaikan mimpi, ini hasil usahaku bertahun lamanya. Bukan mudah, tapi demi cita-cita dan minat ku redha. Paling touching, suami menemani  disisi.. rasa bahagia tu masyallah buat air mata bertakung.

Bila pegangan pertama, rasa berdebar..suka dan hiba.. hasilnya disini : Bawal Sempoi

Malam pertama kami, ku usap..ku pegang, dan belai..kau kini milikku. Kau jiwaku… bukan Ummi sahaja rasa seronok, tapi kegembiraan ini Ummi kongsikan dengan Suami dan anak-anak. Mereka semua menyokong Ummi, support Ummi ..serius rasa diri dikasihi bila minat dihargai. Terima kasih sayang dan anak-anak.

Kini hari kedua kami bersama, Ummi masih lagi rasa syukur dan seronok. Sehingga pergi kerja dan juga kegunaan rasmi ku bawa dan peluk seeratnya. Syukur… selamat datang dalam hidupku  Sony Alpha A6000 – Sebuah CAMERA .

Thank you abg Ben Ashaari banyak bantu , daripada blog jiwa kacau kini sehari ke sehari makin bertambah baik. Halalkan ilmu dan tenaga yang dikerahkan. Tiada mampu dapat dibalas. Semoga keluarga aben dimurahkan rezeki.

Doakan Ummi success dalam bidang dan minat Ummi. Doakan minat berubah menjadi mesin cetakkan duit untuk kami sekeluarga . Ummi doakan uols boleh capai apa juga hajat uols, yang penting ada matlamat dan minat, kena usaha selepas tu. All the best untuk kalian yang ada impian juga. Semoga tercapai.

Comments

    1. Post
      Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge