Buffet Ramadhan Best Di Shah Alam 2017 @ Grand Blue Wave Hotel Bertemakan Masakan “Utara”

Bulan puasa dah nak sampai kembali tahun ini. Dah ganti puasa ke belum? Cepat-cepat ganti, puasa tahun dah nak dekat. Kalau uols duduk Shah Alam , Buffet Ramadhan Best Di Shah Alam adalah di Grand Blue Wave Hotel Shah Alam bawa kelainan pada menu pada tahun ini dengan tema  “Istimewa Citarasa Penang”. Huuuuu, serius rindu kampung weh bila menjamah makanan di sini.

Buffet Ramadhan Best Di Shah Alam 1

Salah satu menu best di Penang adalah mee, tak kira mee rebus ke mee kari ke orang Penang memang suka mee. Betul kan? Tambahan kalau ada mee goreng mamak..fuh marbelesss rasanya! Kecur air liur rasa…umphh!

Buffet Ramadhan Best Di Shah Alam 2

Menu Buffet Ramadhan Best di Shah Alam 2017

Antara menu di sini yang bakal di sajikan di Buffet Ramadhan Best Di Shah Alam 2017 di Grand Blue Wave Hotel Shah Alam adalah : Kari kepala Ikan, Kambing Panggang, Nasi Kandaq, Daging Masak Hitam, Ayam Golek Serai, Rendang Mamu, dan ada juga Mee Udang Hookein… adehhh, semua ni memang menyelerakan.

Tips berbuka puasa kat luar, ambil nasi kuantiti sikit jer, lepas tu ratah lauk pauk yang sedap-sedap. Barulah rasa berbaloi bayar mahal. Ini kalau dah makan nasi “sepinggan boq” mesti perut cepat penuh…  hahaha bahasa utara ni, faham dak? Mai try di sini tau – Buffet Ramadhan Best Di Shah Alam.

Buffet Ramadhan Best Di Shah Alam 3

Ketam ini satu sebab utama Ummi layan terextra. Ketam masak pedas di Buffet Ramadhan Best di Shah Alam  2017 serius membuka selera Ummi. Kalau kat rumah, Mr Suami tak boleh bau ketam rebus, heheh pernah cakap kat Mr Suami “B, kena sumpah dengan ketam ke? Hahahah rugi tau tak makan ketam, isi dia… fuhhh maniss!”

Dia wajab apa tau ” Tak palah, tak makan ketam tak mati pun!” hehehe bahasa kasar nampak.. jelous la tu tak dapat makan ketam.. erlkkk(menjelir manja gituu).

Kari kepala ikan kat mana-mana pun sah dah jadi rebutan . Macam kami makan di Bawal Sempoi lah, Dauz siap ketuk-etuk hisap lagi …fuh. Siapa tak suka kepala ikan tu rugii, ada nikmat rasa lemak dia. Kalau di rumah, Angah favoutire mata ikan..ini kalau dia ada sah mata ikan ni kena Korek..hehehe

Sotong kangkung ini menang kat kuah, serius memang rasa manis tu sesuai sangat. Bagi 5 bintang. Ini bukan mudah nak buat bagi kena gaya rasanya. Serius, semangkuk mana cukup.. sedap sangat. Sotong pun di rendam cukup masak. Bestlah.

eheheh nampak selera abang kita makan yerk! Tapii…Ummi halang daripada habiskan Sotong Kangkung , heheh my favourite i kot! Sorry Dear!

eheheh nampak selera abang kita makan yerk! Tapii…Ummi halang daripada habiskan Sotong Kangkung , heheh my favourite i kot! Sorry Dear!
Tak patut, snap curi-curi..heheeh mujuq muka tak sememeh..

Pemanis mulut semua sedap, rasa lemak semua cukup bagi kuih muih. Memang boleh touching, menitis air mata rindukan air tangan mak ini kalau makan dengan di tambah “feeling “… mak… cek rindu mak!

Kek dan kuih-kuih muih moden pun sedap, Ummi makan kek berulang juga. Sebab rasanya tak manis sangat, memang awesome gitu! Heheheh siapa yang macam Ummi, bila lepas makan mesti nak makanan manis, cer angkat tangan, samalah kita… (give me 5) .. heheh

HARGA BUFFET RAMADHAN  BEST DI SHAH ALAM 2017 DI GRAND BLUE WAVE HOTEL :

Buffet Ramadhan 2017
Lokasi : Royale Songkek, Ground Floor

Harga : RM115+ dewasa RM65+ senior citizen dan anak-anak 4-11 tahun

10 hari pertama Ramadhan : 1 dewasa RM90+ dan 1 kanak-kanak RM50+

Hujung Minggu : rm155+ untuk 1 dewasa dan 1 kanak-kanak

Harga untuk minimum 100 orang : RM75+ seorang.

Buffet Ramadhan Best Shah Alam

Kalau dah ada planning boleh buat reservations di Sales & Marketing Dept 03-5511 8811 ext : 2801, 2804 atau 2806 . Email : dosm@bluewavehotels.com atau website : www.bluewavehotels.com Instagram : www.instagram.com/grandbluewave_shahalam

Posts Tagged with…

Reader Comments

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge