Food Review

Buffet Ramadhan 2017 bertemakan International IFTAR di PICC

Tahun ini nak berbuka di luar? Tapi di mana? Nak cuba buffet ramadhan 2017 di Restoran Pot & Pan PICC Putrajaya? Mesti tak menyesal punya lah! Mai sambung baca, apa ada di PICC Buffet Ramadhan. PICC menawarkan Buffet Ramadhan 2017 bertemakan International IFTAR.

Tahun ini PICC menawarkan Buffet Ramadhan 2017 bertemakan International IFTAR iaitu hidangan antarabangsa dan juadah Melayu. Kaki Lembu Panggang dan Ikan Bakar  adalah hidangan yang julung ali di hidangkan pada tahun ini.

Nasi briyani buloh adalah hidangan istimewa di sini tahun ini. Ummi dah cuba , memang best sangat. Chef maklumkan bahawa, cara masak nasi briyani buloh ini special sebab ianya di masak separuh dahulu sebelum di masak sepenuhnya.

Ikan Bakar istimewa ini berasal dari mediteranean. Ikan di salut dengan garam kasar dan masih mengekalkan rasa ikan yang sedap dan manis. Serius menyesal jika tak cuba. Fuh, sedap sangat rasa ikan yang masih juicy.

Ada juga grill , boleh pilih pilihan makanan kesukaan kita. Dan selain grill ada juga cucur udang dan cucur sayur di sini. Masakan lain yang di sediakan di sini adalah  , Rendang Tok , Daging Hitam Manis, Nasi Dagang, Nasi Kerabu, Aneka Sup , Ayam Percik  dan Makanan Arab.

Pengat pisang adalah menu yang antara menarik perhatian. Rasa masih mengekalkan rasa pisang yang sedap dan tidak terlalu manis. Rasa kuah yang berlemak dan sedap, memang mengimbau suasana macam berada di kampung.

BUFFET RAMADHAN 2017

Putu Mayam dengan gula melaka, antara makanan kegemaran dan kesukaan Ummi. Diletakkan pula dalam bekas kukus traditional , sangat menarik dan membuatkan sesiapa sahaja nak merasa keenakkan rasa. Ada juga wajik durian, talam keladi dan talam cendol. Boleh datang da cuba banyak lagi juadah disediakan untuk pilihan kita.

Selain itu ada buah-buahan yang pelabagi enis di sediakan di Buffet Ramadhan 2017 di PICC Putrajaya ini.

Harga Buffet Ramadhan 2017 di PICC 

PICC menawarkan harga berpatutan iaitu RM98.00 untuk dewasa dan RM49 bagi kanak-kanak 6-12 tahun.  Bermula 13 April – 15 Mei 2017 , promosi buffet Ramadhan dengan potongan 15% bagi pelanggan terawal dan 20% pula di ticket online  (www.ticketonline.my/picc) bermula pada 21 April – 15 Mei 2017.

Tempahan boleh juga di buat bermula 21 MEI dengan harga biasa. Dan menariknya PICC sediakan pakej menarik untuk berbuka puasa korporat . Boleh la melayari www.picc.com.my atau facebook www.facebook.com/piccmalaysia untuk maklumat lanjut.

Maklumat lain:

Restoran Pot & Pan

Putrajaya Catering Services

No tel: 03-8887 6000

Faks : 03-8887 6499

Email : enquiry@pcs.my

Jangan ketinggalan datang kesini, sebab sepanjang bulan Ramadhan pengunjung akan dihiburkan denan Rosma AF. Jadi jangan lepaskan peluang ini ya.. Jom booking untuk berbuka di sini.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *