Isu,  Review

Kopi Detox Bantu Setelah 3 hari Kontrol Buang Air Besar!

Ini bukan cerita main-main. Buang air besar jadi igauan ngeri kepada orang yang excident dan ada masalah paa lutut. Korang tak pernah alami , memang la rasa macam ergggh! Bagi kami yang lepas excident ini, dengan kaki tak boleh nak bengkokkan dan lutut terasa sakit ini adalah cabaran besar! Mujur last jumpa kopi detox!

Ummi excident hari Khamis lepas, dan hari ini masuk hari ke empat. Tapi dalam tempoh 3 hari tu, masyaAllah rasa maca bawa beban kat kaki. Amat amat sakit. Yer la nak duduk mencangkung bukan mudah!

Kat rumah ni ada 3 toilet, yang duduk kat tingkat atas. Agak-agak uols, nak naik ke kalau kaki sakit? Ehmm..banyangkan rasa cekang dan tegang kat betis…huh! Tak rela mak!

Sanggup menahan daripada membuang air besar tau… Bagi Ummi bukan jer accident, ada juga masa bersalin dulu cuba menahan daripada membuang air besar, SEBAB takut sakit. Masa anak pertama bersalin normal …huiii rasa ngeri owh !

Tapi kalau bersalin operation tak ada masalah . Boleh jer membuang denngan jayanya.

Eh nak tahu ke apa jadi hari ke empat? Bila dah 3 hari menahan daripada membuang air besar, semalam nak masuk hari keempat Suami dah bising, katanya “macamana rezeki nak masuk, kolam kotor!” Hahahaha sentap weiii. Yer la, sebab sanggup menahan tu! JANGAN rasa werkk yer, ini real tau!

Last ada 2 option, nak minum Teh Detox atau kopi pegaga warisan a.k.a Kopi Detox? Pikir-punya pikir, ambik kopi pegaga warisan jer. Satu sebab sedap dan satu lagi rasa nak membuang terkawal lepas minum. Kalau ambik teh detox, owhhhh tidak “rasa” tu akan datang bila-bila jer!

kopi detox

Jadi Ummi minum la malam semalam. Amazing! Pagi ini dapat bangun dengan mudah dan dapat membuang dengan baik. Yes , suka, walaupun kaki masih sakit, dah boleh bertinggung, cuma tak lama la, sebab kesan daripada kopi pegaga warisan ini.

Ramai dah cuba juga kopi pegaga warisan ini. dan yang best , kesan minum kopi berbeza kepada lain-lain orang. Abang Ben Ashaari juga dah cuba.  Kesian betul tak boleh lena pada awalnya.

Komen Ben Ashaari :

Selain membekalkan tenaga , dikatakan Kopi Pegaga Warisan ni mampu membuatkan kulit kita lebih cantik serta menyingkirkan toksin dalam badan ! Mereka yang stress pon digalakkan minum kopi pegaga ni. Mampu melegakan tekanan katanya.

Manis ? Bagi aku tak la. Kalau manis , aku tak minum. Aku memang tak minum sangat 3 in 1 punya kopi. Agak memilih skang ni.. Tapi Kopi Pegaga Warisan , takda isu bagi aku.

Korang yang bekerja di pejabat tu , aku tau.. korang jam 10 gitu mesti dah mengantuk ! Aku syorkan simpan sekotak dua di pejabat. Time mengantuk , kasi minum jer.

So kalau tengah hadapi masalah macam Ummi wajib untuk cuba KOPI DETOX yer. Okaylah, tq sebab baca coretan kisah bersambung daripada kes excident Khamis lalu. Doakan Ummi cepat sembuh ya.

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *