Forum Perdana Sempena Hari Polis ke – 210

Selamat malam, hari ini nak throwback acara semalam. Semalam Forum Perdana live kat Maktab PDRM Cheras sempena hari polis ke – 210.

Ummi dan rakan-rakan yan segak bergaya ditugaskan sebagai penyambut tetamu VIP. Kebiasaannya menyambut dan maklumkan kepada VIP tempat duduk, tempat makan. LO la lebih kurang.

Seawal 9pagi dah ada di Maktab Cheras untuk majlis raptai. Lepas tu, balik sekejap ke pejabat untuk Mesyuarat PERKEP jam 230 petang.

Masa mesyuarat PERKEP , dapat jumpa Puan Aya, Puan Habsah, Puan Ain dan Puan Mas. Lain-lain ajk terdiri daripada KTA .

Habis sahaja meting, Ummi bergegas solat asar dan gerak ke Maktab Cheras. Pakai pereman jer, sebab mudah nak naik motor.

Taklimat tepat jam 530petang. Hehehe sempoi betul, Ummi sorang sahaja pakai pereman. Lain-lain penyambut tetamu dah siap pakai uniform.

Jam 615ptg, Ummi cepat-cepat salin pakai uniform. Lepas tu, pergi ke masjid. Lain-lain pegawai wanita dan ramai juga Dato-Dato PDRM dan pegawai kanan lain di masjid.

Sebabkan tugas, Ummi ,Insp Rosnina kami solat maghrib seawal azan berkumandang. Bukan apa, bila pakai Uniform ini , nak siap tu ambil masa. Siap jer solat terus kami ke dewan.

Lepas solat, makan malam di dewan banquet dan selesai ker makan, dalam 10 minit je makan..😁, semua di minta masuk kedewan. Live ini kena banyak persediaan.

Settle uruskan tetamu dan semua yang hadir. Dewan pun penuh, terus kami yang bertugas ni gerak “stand by” kat luar.

Beberapa ketika , Ummi , ASP Her, dan ASP Mariam terus beransur balik. Sambug menonton live di TV 1.

Nanti ada satu lagi siaran untuk FORUM PERDANA PDRM tau.. jangan lupa tonton ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge