• Isu

    “Logan” Ada Sifat Kasih Sayang Walaupun Cerita GANAS!

    Ummi sempat menonton wayang dengan Mr Suami. Kami nak tontong Revolusi 7, tapi mula jam 2petang. Kira-kira masa macam tak cukup untuk balik ambil along jam 430petang. Jadi pilih punya pilih kami tonton LOGAN. Aktiviti bersama bukan kat atas katil jer tau! Hahahaha kena la tengok wayang sama-sama even masing-masing sibuk dengan tugas. Ada masa yang kami kena curi-curi. Nak bawa anak-anak bukan masanya lah! Anak-anak ramai, maka masa macam ni lah nak feeling bercinta pulak. Logan : Kisah keberanian dan kasih sayang. Walaupun anak ini masih kecil, dia terpaksa berhadapan dengan masa sukar. Bertemu “ayah” yang tak pernah di kenali. Tapi jiwa dan rasa  kasih itu ada di lubuk…

  • Isu,  Kerjaya

    Hari Pertama Kerja Kena PRANK!

    Hari ini hari pertama kerja selepas Ummi berehat hampir seminggu di rumah akibat excident. Bangun pagi ini dengan penuh persediaan. Sebab dah setkan in mind anak-anak juga ,”Esok Ummi kerja. Kita kena tidur lena ya malam ni”. Mr suami kerja, jadi kena uruskan anak sendirian semalam. Tapi mudah jer, depa ini kalau ada abah yang manjanya terlebih walaupun si abah ini garang! Ummi dah setkan otak depa, Along kena mandi jam 6.00 pagi. Yang lain bangun 630 pagi. Ummi macam biasa bangun 515pagi, tapi Ummi bangun jer, adik pun bangun! Adeh dah macam tak boleh tak ada Ummi.. Nak lari malam pun tak boleh! Hahahaha inilah nasib ibu menyusu. Siapa…

  • Isu

    Gathering Cinta Kuatkan Semangat Aku!

    Bersahabat ini tanpa kira pangkat atau darjat. Kami mula kena sejak 2014. Hampir 3 tahun berlalu. Selepas satu program, kami ditemukan dan kini kami bersua kembali. Ada antara nya dah jadi jutawan. Ada usahawan berjaya, ada pemilik restoran ada juga pakar penulisan dan pelbagai lagi. MasyaAllah ini namanya cinta. Kami dah setkan untuk bertemu di rumah kak B di Taman Puncak Jalil. Janji termeterai pada 13 hb Mac 2017, kami dapat berkumpul, bersembang dan makan. Bukan omongan kosong! Hari ini aku yang rasa bertauh yang amat! Rasa semangat yang lunutr bagaikan kena klorox dan putih kembali. Rasa semangat yang down gila, kini pulih! Pulih dengan kata-kata daripada seorang kakak, tunjuk…