• Isu,  KBBA9

    BEN ASHAARI NAK KOREK RAHSIA MEDIA SOSIAL AKU !

    Hi, hari ini masih mc akibat daripada excident hari khamis lepas. Jadi lepas solat dhuha, banyak masa nak update entry. Niat nak siapkan entry untukschedule. Tapi, tiba-tiba baca kat blog Ben Ashaari ada segmen . Boleh la join..hehehe rezeki dan idea Allah nak bagi menulis pagi ini.  Tajuk Segmen adalah ” BEN ASHAARI NAK KOREK RAHSIA MEDIA SOSIAL AKU ! “ Kenapa anda jadi blogger ? Susah nak jawab soalan nih! Mula blogging tahun 2011 untuk nak kongsikan cerita dan untuk anak-anak baca sebagai tatapan kenangan mereka besar nanti. Itu sebab utama Ummi nani menulis dan jadi blogger. Dari awal memang suka menulis, tapi bil atiada ilmu, penulisan jadi sia-sia.…

  • Isu,  Review

    Kopi Detox Bantu Setelah 3 hari Kontrol Buang Air Besar!

    Ini bukan cerita main-main. Buang air besar jadi igauan ngeri kepada orang yang excident dan ada masalah paa lutut. Korang tak pernah alami , memang la rasa macam ergggh! Bagi kami yang lepas excident ini, dengan kaki tak boleh nak bengkokkan dan lutut terasa sakit ini adalah cabaran besar! Mujur last jumpa kopi detox! Ummi excident hari Khamis lepas, dan hari ini masuk hari ke empat. Tapi dalam tempoh 3 hari tu, masyaAllah rasa maca bawa beban kat kaki. Amat amat sakit. Yer la nak duduk mencangkung bukan mudah! Kat rumah ni ada 3 toilet, yang duduk kat tingkat atas. Agak-agak uols, nak naik ke kalau kaki sakit? Ehmm..banyangkan rasa…