Kelab Blogger Ben Ashaari itu apa?

Kali ini Ummi nak story macamana boleh terjebak dengan blog. Pada tahun 2011, Ummi dah mula menulis, tapi sekadar menulis untuk diri sendiri dan keluarga. Kononnya sebagai diary untuk anak-anak pada masa depan. Bil adepa baca blog, atau diari online Ummi depa tahu betapa senangnya Ummi membesarkan mereka dari kecil. Ummi menulis blog dan join kelab blogger Ben Ashaari pada Mac 2016. Masa tu masih kat hospital, dalam nak bersalin dekat Zakkir.

Kelab blogger ben ashaari

Tapi nak cerita, betul anak itu rezeki. Bila adik lahir dan Ummi join Kelas Belajar Buat Blog , blog Ummi bukan lagi sekadar diari peribadi tetapi melalui blog juga Ummi menjana pendapatan sampingan, walaupun tak seberapa.

Hasil dari Menulis Blog
Jika kita jadi luarbiasa, maka tak mustahil dapat hasil luar biasa. Yang penting usaha.

Kelab Blogger Ben Ashaari ini dah lama Ummi follow tapi masih tak tergerak hati nak join. Sampailah , bila Abang Ben open kat instagram untuk ambil geng baru, Ummi beranikan diri untuk DM kat instagram.

Mula-mula join memang kena raging. Adalah , mana boleh bagitau apa kena buat. Tapi itu first day sahaja. Lepas tu, akrabnya kami dah macam satu keluarga besar. MasyaAllah , seronok bila ada event tertentu kami yang tak pernah jumpa pun dah macam kenal berapa lamanya. Syukur ALHAMDULILLAH.

Kini kami di bawah Kelab Blogger BEN ASHAARI bukan sahaja ada ukhwah yang besar, malah kami juga berkongsi rezeki. Dalam Kbba9 (singkatan kepada Kelab Blogger Ben Ashaari) ada pelbagai background. Ada usahawan, polis, ada yang S.O.H.O , ada engineer dan ada juga pelajar. Nampak kan kepelbagaian kami ini sebenarnya membuatkan kami lebih memahami satu sama lain. Kami di KBBA9 saling menghormati satu sama lain, tanpa mengira pangkat dan darjat. Seronok!

Kenapa Ummi kata berkongsi rezeki ?

rawat rambut gugur

Masing-masing ada follower dan kepakaran. Dengan keistimewaan inilah yang memeriahkan dan membantu ahli keluarga dalam KBBA9. Ada yang berniaga bersama, ada yang bayarkan ahli dengan kos pengiklanan dan lain-lain. Seronok berada dalam satu keluarga besar yang tok ketuanya adalah Abang Ben Ashaari sendiri.

Berkaitan : Ummi Nani di Media

Apa aktiviti kami di Kelab Blogger Ben Ashaari?

KBBA9 sentiasa menyokongg ahlinya. Sokong dari segi komen di blog, kerja viral dan juga kami sentiasa mencuba untuk bergerak dalam satu komuniti bagi membantu ramai orang untuk menghebahkan perniagaan dan juga kerja amal mereka. Antara aktiviti kami di KBBA9, Menyusuri  Gelandangan KL ,  Aktiviti di rumah penjagaan Mahmudah , Semenyih

Panjang lagi nak cerita, tapi sebelum tu nak ucap , Terima Kasih KBBA9 terutama Abang Ben yang bagi tunjuk ajar dan dari KBBA9 juga banyak perkara baru danb best di pelajari.

Siapa nak join KBBA  PM kat Fb : Ben Ashaari

Blog : Ben Ashaari

Comments

  1. Anuar

    Dah lama dengar tentang Kelab Blogger Ben Ashaari ni…
    Bukan tak berminat nak join… Tapi takut tak boleh nak bagi komitmen…
    Satu sebab duduk jauh dari KL… Kedua agak susah sikit nak bagi komitmen hujung minggu sebab nak luangkan masa bersama emak dan ayah pada hujung minggu di samping ada terlibat dengan program-program tertentu…
    Sekarang ni ada juga join kelab Best Blogger Network (BBN)… Tapi tulah… Setakat ni Baru 3 kali jer pernah join aktiviti mereka…
    Anuar recently posted…Contest SEO : Belajar Buat BlogMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge