Mitos Di Sebalik Kerja Part-Time

Setiap hari kos perbelanjaan meningkat. Saban tahun yuran sekolah anak meningkat. Lebih dirasai apabila yuran tadika anak mencecah ribuan ringgit berbanding beberapa tahun kebelakangan hanya puluhan ringgit sahaja bagi tempoh sebulan. Malah, lebih menyedihkan yuran tadika lagi mahal daripada yuran persekolahan biasa. Oleh  sebab itu, bagi menampung kos yang tinggi, ramai ibu ayah yang menjalankan kerja part-time dirumah mahupun kerja part time waktu malam. Kerja part-time tidak lah seburuk yang di war-warkan sehingga ramai yang tidak sanggup melakukannya.

Mitos Kerja Part-Time

Kerja part-time adalah “sumpahan” untuk mereka yang malas.

Segelintir masyarakat memandang rendah kepada mereka yang bekerja secara part-time. Ada yang menganggap bahawa kerja part time adalah sumpahan kepada golongan yang berpendapatan rendah akibat daripada malas belajar. Owh sungguh tak sepatutnya begitu!

Saya tiada masa.

Sehari ada 24jam. Pengurusan masa sebenarnya yang memainkan peranan utama mengikut cara dan aktiviti masing-masing. Jika ada orang memilih untuk memancing, maka itu pilihannya. Tapi jika seseorang memilih untuk menjalankan kerja part-time secara online mahupun kerja malam, itu adalah mendatangkan faedah kepadanya. Hakikatnya, jika kita bijak menguruskan masa, kita juga yang dapat untung.

Saya Mahu Tapi Malu

Ini antara ayat biasa yang ramai orang nak buat tapi malu. Malu jika kena pada tempat bagus. Tapi jika malu tidak kena pada masanya, maka ianya merugikan. Perkara yang perlu diselesaikan sebelum membuat sebarang kerja adalah menghancurkan dinding penghalang dalam minda. Mulai sekarang katakan:

[otw_shortcode_info_box border_type=”bordered” border_color_class=”otw-orange-border” border_style=”bordered” shadow=”shadow-down-right” rounded_corners=”rounded-5″ background_color_class=”otw-orange”]” Ya, kerja part-time terbaik untukku mendapatkan habuan demi untuk menyimpan!” [/otw_shortcode_info_box]

Kerja Part Time Jana Pendapatan Aktif

tudung sekolah awning lembut istimewa - 1

Antara kerja part-time yang mendatangkan pendapatan secara aktif adalah dengan  :

Menjadi Fasilitator di kem-kem motivasi atau di seminar yang dianjurkan oleh tokoh-tokorh hebat adalah peluang untuk mencipta pendapatan. Selain itu, dapat belajar dan mengajar serta menambah kenalan dari pelbagai bidang.

Menulis di website, blog dan juga menulis buku. – Terima kasih baca blog umminani.com

Ramai orang tidak tahu bahawa blog juga mampu untuk menjana pendapatan secara part-time dengan menyertai affiliate dan juga mempromosi satu-satu produk dengan sedikit bayaran dikenakan.

Menjadi Jurujual dan Peniaga Online

kerja part time
Ini adalah antara kerja Part-time yang dilakukan ketika hujung minggu.

Zaman sekarang ramai orang menggunakan online untuk berurusan jual beli. Jadi , bagi bermula sebagai part-time, kita boleh melakukan tugas berniaga online sebagai stokis, agent mahupun dropship tanpa modal.

728x90

Jadi, jom kita buat kerja part-time untuk simpanan masa depan. Nak join dropship Tyzara shampoo wassap Ummi 0124430338.

Artikel Menarik :

Rahsia Anak Cerdik Dan Pandai

Kopi Pegaga Warisan Baik Untuk Kesihatan

Comments

  1. Mazni Azmi

    Sekarang ni semua orang terpaksa buat 2 kerja. Kos sara hidup tinggi kan
    .
    Dari meminta minta, lebih baik berusaha.
    .
    Tapi itulah kan, bila buat 2 kerja ni masa dengan anak anak makin kurang.
    .
    Ramai anak anak jadi terabai
    .
    Sampai timbul perumpamaan baru
    .
    Yatim sebelum masanya. Sedih dengar. Kena pandai pandai lah.
    .
    Supaya keluarga tetap bahagia. Rezeki pun halal & berkat
    Mazni Azmi recently posted…Set Bersalin Shaklee 2016 Mudah Berkesan & Susu Ibu BanyakMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge