Jeragat buat muka nampak tua, siapa setuju?

Bila mencecah usia 30an, makin risau dengan kulit wajah yang makin dimamah usia yang kadangkala buat diri rasa tak yakin. Tapi , bila nak cuba buat facial dah takut . Ini semua mind set lepas  kena pada diri sendiri. Kesan facial bukan sahaja merosakkan kulit, tapi buat diri tak yakin nak berhadapan dengan orang.  Jeragat tak dapat nak lari daripada terjadi. Tapi ada cara hilangkan jeragat.

Apa punca Jeragat?

Jeragat muncul biasanya di akhir usia 20an dan Ummi sendiri dapat kesan sejak nak cecah 30an. Ini mungkin akibat daripada terdedah dengan cahaya matahari yang lama pada setiap hari. Ummi ada baca, beberapa faktor lain , seperti pil perancang keluarga, hormon dalaman semasa hamil, terapi penggantian hormon (HRT dan progesteron), keturunan atau riwayat keluarga dengan jeragat,  serta ubat-ubatan lain juga  mempunyai kesan terhadap kulit yang mengalami pigmentasi.

Sejak dulu memang tidak ada memakai produk yang menghakis kulit. Kulit muka normal sahaja. Dan Ummi rasa pilihan untuk terus menggunakan Cosmoderm Luminous Pearl adalah langkah yang betul. Produk ini bukan sahaja selamat, tapi menggunakan konsep, biar lambat asal selamat.

Cuma Ummi paling suka pakai Luminous Pearl Dark Spot Corrector , kesan boleh nampak seawal 3 hari. Memang buat kan kulit rasa bersih. Pakai setiap hari 2 kali dah cukup untuk hilangkannya dengan selamat.

Ada juga yang menasihatkan menggunakan cara alami seperti putih telur, tomato dan madu. Tapi Ummi memang tak menggunakan kaedah alami. Reasonnya, bahan-bahan alami mudah rosak dan Ummi bekerja tidak menentu masa. Jadi daripada mahu berjimat , risau jadi membazir. Cara menghilangkan jeragat yang mudah , Ummi sangat syorkan menggunakan Cosmoderm Luminous Pearl.

BAYANGKAN … Tiada lagi jegarat, muka bersih dan berseri.

Beli di mana? Ada di jual di farmasi  dan ini adalah ubat jeragat paling berkesan di farmasi. Jeragat di muka boleh hilang, dengan syarat konsisten.  Guardian pun ada. Kalau nak jimat boleh beli secara online, sebab online selalu buat sales. Boleh follow instagram ataupun website Cosmoderm.

Usia tahun ini dah nak cecah 32 tahun. Kata orang biar makin berusia makin berseri. Suami pandang , teringat nak balik rumah demi nak pandang wajah sejuk kita si isteri..heheh nak lawa, kena cuba.

4 thoughts on “Jeragat buat muka nampak tua, siapa setuju?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge