gatal kerana ekzema
Isu,  Review

Cara Merawat Penyakit Kulit Ekzema Pada Bayi Dan Psoriasis

Bedak Asmak diperbuat dari bahan semulajadi 100% iaitu bedak tanah liat putih berkualiti tinggi. Bedak Asmak membantu merawat  penyakit kulit ekzema dan  ekzema pada bayi. Antara cara merawat ekzema dan psoriasis dengan selamat adalah menggunakan bedak Asmak ini. Selain itu , bedak Asmak boleh merawat ruam pada bayi, kudis buta, kurap, panau, kayap, gatal, cacar air, luka dan lain-lain.

Ianya sesuai digunakan untuk semua peringkat umur. Bedak dari tanah liat telah digunakan sejak zaman -berzaman lagi dan menepati saranan Rasulullah saw berkenaan penawar dari tanah untuk masalah kulit.

Berkaitan  : Cara Merawat Ekzema dan Psoriasis Penyakit Kulit (Baca di entry Shiqeen Sattar)

Apa keistimewaan Bedak Asmak ?

penyakit kulit ekzema
Bedak Asmak Membantu Menyelsaikan Masalah Ekzema

Pengalaman anak  mengalami penyakit kulit ekzema pada bayi iaitu ketika Along masih kecil dan cara merawat.

Masa mengandungkan Along, Ummi suka sangat minum kacang soya dan serbuk soya. Menurut orang, minum bahan berunsurkan soya boleh bantu anak jadi cerah. Kelakarnya, Ummi terikut dan gila nak putih!

Sehinggakan bila anak yang pertama lahir, Kulit Along sangat sensitif terhadap beberapa bahan. Sabun menstilah menggunakan sabun yang neutral ph. Bukan mudah! Harga sabun neutral PH mencecah RM30.00 keatas seketul kecil!

Nak merawat penyakit kulit ekzema pada bayi ketika itu sangat mencabar. Along pula jenis yang mengalami ekzema pada leher! Ratusan ringgit dihabiskan untuk suntik Along. Pesanan doktor ketika itu, Along yang mengalami penyakit kulit Ekzema ini tidak boleh makan ayam dan juga sabun berubat. Ekzema bakal naik dan akan terus naik sehingga berusia 13 tahun keatas. Mana ada ibu yang tidak risau keadaan ini.

Paling risau bila melihat anak tergaru-garu bila panas dan gatal. Pelbagai cara merawat Ekzema Ummi dah lakukan dari tahun 2010.

Cara Merawat Penyakit Kulit Ekzema :

Mujur kini  di pertemukan dengan Bedak Asmak yang bantu merawat Ekzema pada bayi dan semua peringkat umur. Along walaupun terpaksa memakai neck tie seharian di sekolah, ianya bukan lagi masalah.

Selain merawat masalah kulit di atas, ia juga mampu mengecutkan jerawat, mencantikkan dan mencerahkan kulit jika diguna selalu. Boleh dipakai setiap malam sebelum tidur. Jadi Ummi juga menggunakan Bedak Asmak bagi mengurangkan kesan akibat salah guna produk semasa facial yang mengakibatkan muka jadi terbakar. Boleh rujuk entry : Kesan Facial .

Testimoni dan Cara Guna Bedak Asmak :

Keistimewaan Bedak Asmak :
Boleh dimakan untuk masalah Cirit-birit dan gout. Selamat dan suci. Teksturnya lebih halus,mudah serap,dan sejuk bila dipakai. Bedak Asmak juga boleh digunakan untuk merawat penyakit kulit Ekzema dan Psoriasis yang mana menyebabkan kulit menjadi tidak sekata dan gatal. 

Info :


Mempunyai kadar UVA ratio yang tertinggi iaitu 0.88 di dalam Boot Star Rating untuk perlindungan UVA,jadi ia mempunyai kadar perlindungan MAKSIMUM terhadap UVA yang mengelakkan kedutan.Tidak menyumbat liang pori dan mampu merawat masalah kulit.

Penggunaan berterusan mampu merawat masalah kulit, mengelakkan kedutan, menghilangkan jerawat, melicinkan dan menjadikan kulit wajah lebih halus.

[otw_shortcode_info_box border_type=”bordered” border_style=”bordered” background_color_class=”otw-green”]Beratnya 150g+- Harga cuma RM38 Produk premium pada harga TERENDAH! [/otw_shortcode_info_box]

Sekiranya berminat nak mencuba atau nak menjadi agen,boleh ke link di bawah atau hubungi terus :

Hotline HQ : 019 – 970 8897

Website rasmi syarikat : http://mham.com.my/

Ig : mham.sdnbhd
https://www.instagram.com/mham.sdnbhd/

Fb Page Produk :

Penawar Ruam Pada Bayi
https://www.facebook.com/bedakasma

Penawar Ekzema Mujarab Terkini
https://www.facebook.com/kulitcantiktanpaekzema

Album Testimonial Bedak Asmak page Penawar Ruam Pada Bayi
https://www.facebook.com/1591204454498940/photos/?tab=album&album_id=1752651998354184

Info Bedak Asmak juga boleh didapati di fb page :

Penawar Asma Mujarab
https://www.facebook.com/penawarasma/

Minyak Herba Asmak HQ

https://www.facebook.com/minyakherbaasmamujarabsdnbhd/

Kisah Bedak Asmak (bedak yang boleh dimakan?)
https://www.youtube.com/watch?v=i2TPnL7mwLM

Cara Membuka Bedak Asmak (yang tersekat)
https://www.youtube.com/watch?v=4gFUEbMl63Q

Penagih Dadah Pakai Bedak Asmak
https://www.youtube.com/watch?v=r-SIUIHYOW0

Hantu Bedak Asmak
https://www.youtube.com/watch?v=5yuYn50SVqk

 

9 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge