Food Review,  Review Produk Dan "Event"

Biskut baby 3 perasa yang jadi kegemaran anak Ummi

Nak cari biskut baby yang sesuai untuk Zakir bukan mudah. Nak harapkan Ummi buat, opss minta  maaf sayang.. 

Ummi mencari makanan yang mudah untuk baby Ummi si comel ini pada waktu malam. Ummi tak ajar Zakkir untuk makan nestum segera. Jadi Ummi kena cari alternatif lain. Dok belek di google dengan rak  rak dipasaraya, semuatak berkenan di hati. Tapi , setelah mencari akhirnya Ummi jumpa biskut baby perisa kurma yang terbaik untuk Zakkir makan pada usia dah cecah 7 bulan. Ada juga perisa mango, kismis dan zakkir pilih kurma. Kurma sedap.

Biskut baby
Ramai ibu kat luar sana mencari makanan berkhasiat untuk bayi mereka. Kali ini biskut baby tanpa pengawet adalah pilihan terbaik yang sesuai sejak bayi berusia 6 bulan.

15032602_1208110175903685_1156489181_n

Antara Biskut Dan Nasi, Kenapa Ummi Pilih Biskut?

Zakkir ini kategori tembam juga.Dia makan apa sahaja yang Ummi supa ke mulut waima nasi. Kalau Ummi lambat, fuh naik berang si manja Ummi yang bam – bam ini! Ha nak tau tak kenapa Ummi cari biskut? Sebab Ummi nak elakkan Si Zakkir daripada makan nasi waktu malam. Kalau nak bagi tak ada masalah, tapi selagi ada alternatif, boleh ubah gaya makan daripada awal. Jangankan terikut dengan Along, kaki nasi… hahaha ini kalau tak jumpa nasi waktu malam memang masalah. Tapi Along pun Ummi dah control la ni, tu yang kurus daripada dulu. Dulu lagi gemuk.

biskut-baby

Saiz biskut kurma ini dalam anggaran duit RM0.20. Biskut ini mudah pecah , jadi bila nak bagi makan tu kena hati-hati, jangan sampai kena rampas! Eh, baby pun pandai rampas tauuu..tak caya kena tanya Mummy Allene.. Si Dina penyabar tak bab makan, ke rampas juga kalau mummy dia lambat.

cara-bayi-tidur

Adik memang kaki makan. Kalau saiz ini , 2 biji atau 2 butir tak cukup hokeh. Adik perlukan sekurangnya 4 butir untuk kenyang. Bila dah kenyang…inila kerja adik…tidurr.. Jadi kalau ibu yang sedang baca ni nak anak lena dengan mudah di waktu malam, cuba try biskut ini . Anak mudah kenyang dengan biskut baby yang sedap ini. Nak order wassap 019-252 3932 . Homemade tau, jadi tak risau bab halal haram dan bahan yang disertakan dalam biskut. Cubalah , Fariza Pun dah cuba.. 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *