• Umminani

    Berapakah Usia Sesuai Anak Tinggalkan Pampers ?

    Angah berjaya tinggalkan pampers pakai buang..yeay! Hahahah tahniah angah, seharian semalam cuba untuk tak pakai pampers dan angah berjaya! Tahniah daripada Ummi. Sebenarnya dah lama nak cuba pisahkan pampers dengan angah, tapi Ummi yang tak ada masa. Sibuk memanjang. Ini kebetulan cuti selama seminggu dan Ummi bersama anak-anak, ini masa terbaik. Lantaklah ada orang kata dah 3 tahun wajib dah buang pampers. Tapi Ummi okay jer kalau angah lambat sekali pun. Baru 3 tahun lebih kan, lepas ni dah pergi sekolah sendiri mesti dah boleh urus diri. Walaupun sekarang angah dah pergi kelas malam, walaupun berpampers angah dah pandai setting diri bila nak membuang hajat besaq dan juga hajat kecik.…

  • Review

    Penapis Air Cuckoo Jadi Pilihan Kami

    Kenapa Ummi Pilih Penapis Air Cuckoo Tapi Tidak Jenama Lain? Ummi dah lama mencari penapis air untuk digunakan di rumah. Tapi masa survey tu tak ada yang berkenan di hati walaupun ramai yang cadangkan pelbagai jenama penapis air. Ummi nak cari nak selesa dan mudah serta kos yang jimat. Mestilah nak yang jimat dan berpatutan untuk memastikan ekonomi stabil. Setujukan? Akhirnya Ummi pilih penapis air Cuckoo untuk di pasangan di rumah sendiri dan juga rumah mak di Perlis. Kenapa Pilih Penapis Air Cuckoo Fusion Top? Ummi pilih penapis air Cuckoo yang fusion top sebab kos bulanan hanya RM103.90 sahaja. Ada lagi satu tu namanya Icon. Ada beza kedua ini  satu…

  • Food Review,  Review

    Biskut baby 3 perasa yang jadi kegemaran anak Ummi

    Nak cari biskut baby yang sesuai untuk Zakir bukan mudah. Nak harapkan Ummi buat, opss minta  maaf sayang..  Ummi mencari makanan yang mudah untuk baby Ummi si comel ini pada waktu malam. Ummi tak ajar Zakkir untuk makan nestum segera. Jadi Ummi kena cari alternatif lain. Dok belek di google dengan rak  rak dipasaraya, semuatak berkenan di hati. Tapi , setelah mencari akhirnya Ummi jumpa biskut baby perisa kurma yang terbaik untuk Zakkir makan pada usia dah cecah 7 bulan. Ada juga perisa mango, kismis dan zakkir pilih kurma. Kurma sedap. Antara Biskut Dan Nasi, Kenapa Ummi Pilih Biskut? Zakkir ini kategori tembam juga.Dia makan apa sahaja yang Ummi supa…