Kerjaya

Persidangan Psikologi Penjawat Awam 2016

Persidangan Psikologi Penjawat Awam 2016 di Perbadanan PutrajayaPersidangan Psikologi Penjawat Awam 2016

Persidangan psikologi 2016 kali ini diadaka sekali lagi di Putrajaya. Synapse sangat penting dalam memberikan fungsi tg terbaik kepada minda. Perhubungan yang baik dalam psikologi dalam membentuk masyarakat yg stabil. 8 dimensi antaranya melibatkan ekonomi dan kewangan.akrab-malaysia

Transform kaunseling, kini lebih berkembang untuk memenuhi kehendak dan pemintaan yg akan datang. Jurulatih mental diperlukan untuk menentukan kejayaan dlm menghadpi kehidupan dan rintangan.

Pembangunan karektor semuanya memerlukan ilmu dalam psikologi. Profile psikologi berperanan dlm menyaring individu . Langkah pencegahan akan jadi terancang agar tidak terlibat dalam aktiviti yg negatif untuk kita semua meneroka dunia maju. Segenap masyarakat perlu di gilap melalui pengurusan sumber manusia agar mereka mampu melonjak menjadi masyarakat yg maju.

akrab-pdrm
Puan Chumil dan Pegawai Psikologi IPK Kedah

Synapse dioleh bagi merealisasikan impian kita semua menjadi negara maju. Justeru, utk menjadikan masyarakat sebuah masyarakat yan berguna, selain daripada pihak atas di pejabat sebenarnya ibu bapa memainkan peranan besar dalam pembentukkan masyarakat yang bermula di rumah.

Ibu bapa adalah guru utama yang membentuk minda anak-anak yang berdaya saing. Perkhidmatan psikologi bukan sahaja di pejabat dan tempat kerja, tetapi ianya lebih luas di mana pengurusan sumber manusia pada masa hadapan yag melibatkan anak-anak yang bakal mewarisi anak-anak.

Semoga ilmu yang di perolehi disini akan membuka minda pegawai dan pengamal psikologi dan kaunseling bahawa dua bidang di sini adalah bidang yang berbeza. Dan setiap satu bidang kerjaya ini tujuannya adalah untuk membantu orang lain. Banyak sangat ilmu nak hadam. Cuma singkatnya, semoga bidang ini lebih meluas di kalangan masyarakat kita dan menjadi pilihan ramai untuk pelajari ilmu ini untuk keluarga dan masyarakat.

Artikel Berkaitan :

Peranan Ahli Akrab 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge