Umminani

Pantai Tok Jembal Lokasi Favourite di Terenganu

Pantai Tok Jembal lokasi mandi manda best.

Wah, nampak kan betapa seronok anak-anak Ummi dapat mandi manda di pantai. Depa dah ajak lama ke Pantai Tok Jembal, kebetulan Ummi kena outstation pergi Terengganu dapatlah depa ikut. Sebabkan adik Zakkir yang perlukan Ummi di waktu malam untuk bf, kalau tak jangan harap. Hahahaha , saja duk mengusik depa tak boleh ikut. Bagi tahu jer nak pergi Terengganu semua excited nak ikut Ummi.

img_3388 img_3394

Cik Sarah takutkan air laut. Mungkin dia tak biasa dengan air laut , masa datang tahun lepas pun baru beberapa bulan masa tu. Teringat datang bulan 11 tahun lepas, bibik masih ada dengan kami. Bibik, kami rindu bibik…sob..sob..sobbb… Masa kat pantai ada usik Angah pasal bibik, memang Angah orang paling touching. Mungkin sebab Angah banyak bersama bibik masa kecik.img_3408

pantai-tok-jembal

pantai-umt

Lokasi ini menjadi lokasi pilihan ibu ayah membawa annak-anak untuk beriadah di waktu petang. Dan mungkin kerana kawasan pantai yang landai menjadi pilihan ramai untuk berkelah pada hujung minggu.  Riang-ria mereka berlompat menari-nari di pantai. Dulu 2015 masih cantik tempat mandi ini. Kini baru setahun ada perubahan sebab lokasi ini dah jadi tempat untuk kapal nelayan berlabuh. Namun begitu ada lagi tarikan menarik disini yang baru. Nanti Ummi cerita nezt entry.parenting-blogger-malaysia

Zakkir muka serius . Haish awat adik tengok Ummi macam tu? Adik tak suka pantai ker? Ke terkejut tengok pantai? Adik nak tahu, Ummi suka dengan pantai. Pantai bagi ketenangan pada Ummi dan juga Along dan Angah. Ummi pasti, adik pun akan suka pantai ini. parenting-blogger Pantai Tok Jembal umminani

Owh lagi satu sebab kami sekeluarga suka pergi sini  sebab kami ambil Mess Pegawai untuk bermalam.  Mess di PGA Gong Badak ini harganya RM60.00 semalam. Tapi hanya untuk pegawai polis sahaja. Dan untuk kami sekeluarga sesuai sangat bermalam disini. Ada lokasi makan menarik area Pantai Tok Jembal tau. Next entry okay. So, siapa nak ke Terengganu boleh singgah disini untuk menikmati pemandangan. Pantai Tok Jembal tak jauh daripada Airport.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *