• Review

    Anak kecil solat dengan telekung selesa

    Ajar anak kecil solat dengan bantuan telekung cantik, pasti anak suka. Melentur buluh biarlah dari rebung. Ini adalah peribahasa yang sering Ummi dengar dari dulu lagi. Ummi pula memang sangat pentingkan masa depan anak-anak Ummi, dari Along sampai lah adik-adik kebawah semua Ummi ajar anak kecil solat dari awal. Along memang mudah , sekali ajak dah datang dan bersolat bersama. Mudah sebab anak lelaki tak banyak soal bab pakaian. Mereka tengok abah solat pakai kain dan baju dah cukup Tapi anak perempuan Ummi yang sorang ini, apa Ummi pakai Cik Sarah nak juga. Hadis riwayat Ahmad, Abu Daud dan al-Hakim daripada Amir bin Syuaib, Rasulullah SAW bersabda: Suruhlah anak-anakmu mengerjakan…

  • Kerjaya

    Sambut Birthday dengan Rakan Pejabat Trafik Bukit Aman

    Terima kasih boss dan office mate Birthday Ummi pada 22 September lalu disambut meriah oleh rakan sahabat Ummi. Kebetulan pada hari yang sama diadakan majlis untuk Dsp Shopri untuk meraikan beliau nak ke misi bantuan ke Sudan. Jadi, event manager, Cik adilah buat suprise kat Ummi. Thank you Cik Adilah yang kusayang. Ini adalah hadiah untuk DSP Shoppri sebagai tanda kenangan. Selama berada di luar negara kami doakan segalanta di permudahkan segala urusan Tuan. Terima kasih semua yang menyerikan birthday kali ini. Usia 31 tahun adalah satu permulaan kehidupan yang mencabar dan Ummi ada masa lagi 9 tahun untuk dapatkan impian Ummi. Apakah Impian itu? Ummi sentiasa berdoa agar di…