Tips Rambut Gugur dan Cara Penjagaan

syampu tyzara

Pengalaman Rambut Gugur dan Tips Rambut Gugur Dan Cara Penjagaan Rambut

Setiap kali menyapu lantai, masalah utama adalah rambut. Paling sedih bila anak yang 6 bulan dah mula merangkak ke bawah-bawah meja dan terkaut rambut sekali masuk ke mulut. Ramai juga ibu-ibu yang hadapi isu macam ini. Setujukan? Ummi sendiri, lepas bersalin  memang rambut penuh di lantai. Dah bermacam-macam produk mencuba, tiada yang serasi. Malah makin gugur dan kepala agaknya macamna? Ehm, dah nak botak kut. Nipis jer nampak. Haduhh! Siapa ada masalah begini? Samalah kita kan.  Ini beberapa tips rambut gugur dan sihat dan cara penjagaan rambut.

Tips Rahsia Rambut Sihat Dan Cara Penjagaan Rambuttips-rambut-sihat-1 Tips rambut gugur Tips rambut gugur tips-rambut-sihat-4 tips-rambut-sihat-5

Antara 5 tips ini, semua Ummi dah cuba. Dulu suka pakai perapi rambut sebab wangi dan rambut lembut. Tanpa sedar, perapi yang di kedai-kedai tu sebenarnya banyak bahan kimia. Tapi sebab apa beli juga? Sebab mudah didapati. Setuju kan? Bila difikirkan semula, kalau sebab  itu sahaja alasan, takkan nak biarkan kepala botaK di awal usia 30an ini. Ini lagi sedih, belum capai 40 tahun rambut dah tiada. Ehm, susah nak cakap kalau bab rambut ini. Tambahan lagi, rambut betul-betul kena jaga. Syampu dan minyak yang digunakan mesti serasi. Purata setiap hari Ummi pakai tudung dari jam 630pagi sehingga jam 800 malam.

Baca : Pengalaman Rambut Gugur Lepas Bersalin

Ada yang bertanya, takkan tak buka langsung? Buka, waktu solat sahaja. Sebab setiap masa di pejabat mestilah bertudungkan. Itu belum kira lagi masa yang di peruntukkan hantar dan tunggu anak  ketika kelas malam. Masa dulu, kulit kepala berwap dan gatal, Tuhan sahaja tahu. Tergaru sana- tergaru sini memang mengganggu. Nak tahu ? Kalau kulit kepala gatal, bila dalam meting  memang buat hati ini stresss sangat. Nak menggaru orang kata macam monyet pula nanti. Tapi sebab menahan tu , haishhh rasa nak keluar meting jer. Siapa pernah alami macam ini? Kalau pernah rasa gatal kulit kepala tu, samalah juga kita.


Nak tahu banyak lagi tips dan pengalaman mereka yang dah atasi rambut gugur dan kulit kepala gatal boleh tonton video dan gambar di Facebook : RAHSIA SIHAT DAN CANTIK  Kongsikan jika bermanfaat dan share dengan adik beradik yang hadapi masalah sama. Sama-sama kita bantu mereka.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge