anak cerdik dan pintar
Saya dan keluarga

Rahsia anak cerdik dan pintar dengan JUZQ30

Inginkan anak cerdik dan pintar?

Namun , berapa ramai ibu bapa yang tahu bahawa pemakanan merupakan asas utama pembentukkan minda anak.  Kali ini Ummi nak share rahsia anak cerdik dan pintar. Pertama,  ibu bapa hendaklah memastikan bahawa sumber rezeki yang dibawa pulang dan diberikan kepada anak-anak bukan dari sumber yang haram seperti berjudi, riba, curi, rasuah,menipu dan seumpamanyt at-Tarmizi).  Begitulah tegasnya Baginda Rasulullah dalam memberi amaran tentang perlunya menjaga makanan.

Saad bin Abi Waqas bertanyakepada Rasulullah SAW:
“Wahai Rasulullah, pintalah kepada Allah agar Dia menjadikan doaku mustajab.  Jawab Rasulullah SAW: Wahai Saad, jagalah soal makanmu nescaya kau menjadi orang yang makbul doanya. Demi Allah yang nyawa Muhammad dalam tanganNya, jikalau seseorang lelaki memasukkan sesuap makanan haram dalam perutnya, doanya tidak akan diterima selama empat puluh hari. Sesiapa hamba yang dagingnya tumbuh dari makanan haram dan riba maka neraka lebih layak baginya”
(Hadith Riwayat Ibnu Abbas).

Bagaimanakah anak-anak kita mahu berjaya dan berkat hidupnya apabila doa mereka dan doa kita tidak dimakbulkan oleh Allah hanya kerana makanan yang kita suap ke mulut itu dari sumber yang haram.

Makanan memberi kesan kepada tingkahlaku.

Kini, dengan juzq30 , insyaallah dengan izin allah swt dapat menyelesaikan  isu anak-anak yang :

Anak malas belajar
Anak sukar memberi tumpuan ketika belajar
Anak suka melawan cakap
Anak gemar marah-marah
Anak sukar bangun pagi
Anak malas solat
Anak sukar mengingati apa yang telah diajar/belajar dan Anak sering berbohong

anak cerdik dan pintar


TESTIMONI 1

Alhamdulillah. Benar..benar..Allah swt mengikut sangkaan hambanya.Sepanjang bercuti drp alam kerjaya, niat untuk mendidik anak-anak berjaya drp mental, hafazan dan bacaan menampakkan hasil. Cuti menjaga anak agak janggal , tapi saya puas hati. Banyak perkara berbeza saya dapat. Bagi saya biar yg sulung teguh/kuat pegangan..insyaallah adik-adiknya akan mengikut. Saya rasa bertuah, benih yg ditanam sedikit-sedikit menampakkan hasil. Masa menuai sepenuhnya belum tiba, tetapi bunga-bunganya sudah nampak. Akarnya sudah mula menunjang. Alhamdulillah.
Apa yang saya restrictkan antaranya:
1) masa makan:makan
2) masa belajar:belajar
3) cukup masa tidur:kena tidur
4) mainan beli bila KPI dicapai sebagai hadiah pembakar semangat
5) kena cintai ilmu sebab musabab diterangkan
6) petang masa main
7) pagi masa utk video session.
8) sedekah di terapkan
9) malam review apa nak jadi 10 tahun akan dtg.
10) buku peta minda(impian)jadi teman rapat
11) rotan adalah peringatan
12) masa enjoy mmg enjoy habis-habisan
13) makanan dan minuman ringan elakkan;wpun ‘ter’ sekali sekala. supplement harian mereka adalah #juzq30 setiap malam.
14) kena hargai orang lain
15) belajar setiap masa dan dimana shj.

Bagi saya kadang kala, sebagai ummi/ibu/mak…biar cerewet atas anak asalkan mereka faham apa keperluan masa depan.

“Saya seorang yang cerewet dan garang”..saya akui.

Semoga niat saya dan suami mendidik anak-anak ini menjadi khalifah berguna dunia dan akhirat tercapai dengan mudah.


TESTIMONI 2

Masalah : Tidak Mempunyai Minat Untuk Belajar
Sebelum mengambil juzQ30, anak perempuan saya yang belajar di tingkatan 2 di salah sebuah sekolah di Pasir Gudang tidak berminat untuk belajar. Dia lebih suka melayari internet dan menonton TV.

Saya diperkenalkan dengan juzQ30 oleh pengedar Dr. Hj. Tengku Asmadi. Alhamdulillah dengan izin Allah setelah mengambil 4 sachet juzQ30 saya dapat lihat perubahan pada anak saya yang mana dia tidak berminat lagi melayari internet dan menonton TV. Sekarang ini dia lebih gemar belajar dan mengulangi pelajarannya.

Bukan itu sahaja, wajah anak saya nampak lebih ceria dan saya sendiri merasa sangat tenang setiap kali melihat wajahnya.

Terima kasih kepada pengedar juzQ30, Puan Safiah  yang syorkan kepada saya agar mencubanya kepada anak saya dan juga kepada Dr. Hj. Tengku Asmadi yang telah menghasilkan produk yang berkualiti. Kepada ibu/bapa yang lain saya cadangkan agar cubalah berikannya juzQ30 kepada anak-anak anda dalam usaha kita membantu mereka menjadi anak yang cerdik dalam pembelanjarannya. Insya Allah anda pasti tidak menyesal setelah mencubanya. Sehingga kini saya telah beli 3 kotak juzQ30.

Saunah Moikul
Kuala Lumpur

mudah-hafaz-dan-solatpelat


JUZQ30

JuzQ30 merupakan satu produk makanan tambahan yang diformulasikan daripada Air, Glukosa, Za’tar, Manna, Pegaga, Ginkgo, Kismis, Kurma, Delima, Badam, Garam bukit dan Perisa Blackcurrant yang bermutu tinggi dan ianya dipercayai dan diyakini dapat meningkat Aras Kecerdasan Minda (IQ)
JuzQ30 ini adalah produk terbaik untuk minda yang ada dalam pasaran.

JuzQ30 bukan sekadar menggunakan air biasa tetapi air zamzam. Air ini pula bukan sekadar dibacakan dengan 30 juzuk Al-Qur’an sebaliknya ia menggunakan kaedah pinggan putih. Maknanya, setiap ayat Al-Qur’an yang berjumlah 6,236 ayat itu ditulis atas pinggan putih menggunakan dakwat zaffaran/safron.

5 orang Ustaz ditugaskan melakukan kerja ini selama 2 minggu sepenuh masa. Kemudian tulisan atas pinggan putih ini dicuci dengan air zamzam, dan dibacakan pula dengan 30 juzuk Al-Qur’an serta didoakan. Air zamzam inilah yang digunakan bagi membancuh semua bahan-bahan .

JuzQ30 ini boleh diambil oleh semua peringkat usia termasuk ibu-ibu yang sedang mengandung. Malah lagi awal pengambilannya lagi bagus kerana otak sedang membesar dan berkembang.

KHASIAT JUZQ30

Membantu anak-anak menjadi lebih tenang dan mudah di lentur dengan khasiat JUZQ30 yang di terapi menggunakan kaedah terapi pinggan putih.

Anak-anak lebih mudah mengingati pelajaran serta fakta-fakta yang telah di install kepada otak mereka kerana didalam JUZQ30 terdapat ZAFARAN yang mana khasiatnya sangat baik.

Dalam kitab Tibbul Imama A’li , muka surat 381, Saiyidina Ali (k.w) menyatakan:

“Sesiapa yang mengambil sebahagian Za’faran tulen dan Su’dun satu bahagian dicampurkan dengan ‘asal (madu), diminum sebanyak dua misqal (dua sudu) pada setiap hari, maka dia dikagumi tentang ingatannya sehingga dituduh melakukan sihir.”

juzq30-cerdik

CARA PENGAMBILAN JUZQ30

SEHARI 1 SAHCET SAHAJA,

KOYAK SACHET DAN TERUS MINUM

WAKTU MINUM KETIKA PERUT KOSONG SAMADA PAGI SETELAH BANGUN TIDUR ATAU KETIKA INGIN TIDUR.

SELAWAT DAN DOA.
TIPS: DOA YANG KONSISTEN IAITU DOA YANG SAMA SAHAJA TANPA JEMU . 

Harga :  2 kotak RM150 sahaja untuk kegunaan sebulan.30 sachet.

Harga asal RM84.80 ins GST 6%.

Ingin  dapatkan JUZQ30 hubungi pengedar sah  : Juzq30 Online Sale 0124430338

Selamat beramal dan mencuba.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *