Kerjaya

RIUH BILA BERGABUNG JADI EMCEE @ PENGACARA MAJLIS

PENGACARA MAJLIS BERSAMA SHIQEEN SATTAR

Ini kali pertama Ummi kena jadi pengacara majlis bagi  sambutan hari raya untuk peringkat Jabatan dan Penguatkuasaan Trafik. Dan satu kelemahan sebab tak pernah cuba adalah menjadi pengacara majlis bagi acara tak rasmi. Risau lawak tak menjadi. Yer la, nak attrack attention orang bukan senang.

PicsArt_08-10-03.51.44

Tapi teringat Jehan Musa cakap, pernah dia jadi pengacara majlis orang tak ketawa, dan buat tak tahu saahaja. Sehinggalah kini bukan semua situasa sama. Jadi kalau tengok orang kurang bagi tumpuan, go on je. Sebab dalam 600 orang mesti 10% dengar kan. So, apa nak kisah. Pesanan daripada Jehan Musa. Kali ini Ummi sengaja ajak SS untuk berada di pentas bersama-sama. Yerlah, hari tu kan viral video kami, jadi bila duk sepentas secara tidak sengaja majlis jadi okay dan cool.

RASMI DAN TAK RASMI

Bagi acara Rasmi , okay mudah. Sebab semuanya ikut skrip. Majlis kali ini VIP hanya pengarah JSPT Dato Mahamad Akhir dan Datin , Komandan PULAPOL dan isteri. So, buat jer , asalkan bercakap di atas pentas. Tapi cabaran bila kita jadi pengacara majlis tidak rasmi, maka keceriaan majlis tu bergantung kepada kita. Bukan mudah, tapi akhirnya Ummi dengan Shiqeen Sattar berjaya lakukan.

KAMI EMCEE KE PENARI?

2 3

Hahahaha, bukan sekadar emcee. Bila Datin dan Dato menyumbangkan lagu, nak meriah lagi kena la angkut geng untuk poco-poco. Seronok sebenarnya untuk berpoco-poco kalau kena dengan geng. Meriahnya tu tak ingat. Siapa pernah poco-poco?

MAKLUM BALAS KETUA PENOLONG PENGARAH

6 PicsArt_08-10-03.53.32

Boss Ummi akhirnya berpuas hati dengan majlis Sambutan Hari Raya yang kami acarakan. Siap ada tarian, upacara makan sate dll. So, memang happening sangat. Nak tahu berapa happeningnya, baca juga kat blog SS MAJLIS RAYA JSPTBila boss dah berpuas hati, Ummi rasa syukur sangat. Lain kali boleh import SS jadi partner lagi . Majlis berakhir malam tersebut jam 11.00 malam juga walaupun jangkaan awal 10.30malam. Sebelum balik sempat lagi kami berposing sakan. Haaahaaa, buat kenangan kan. Terima kasih SS sudi datang ke MAJLIS JSPT .

GALLERY :

4

IMG_20160801_172535IMG_20160801_173125

So, kami juga open untuk sebarang Majlis jika ada yang  nak bersanding, majlis merenjis dan sebagainya. Jika perlukan pengacara Majlis hubungi Ummi – 0124430338 .

ARTIKEL BERKAITAN :

TEKNIK JADI EMCEE DAN KOMUNIKASI DARIPADA RIZAL RASHID

JADI PENGACARA MAJLIS KENA ADA SKILL

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge