RESTORAN BEST SHAH ALAM
Food Menu Recipe,  Review

Hi-Tea Merdeka Di Grand Bluewave Hotel Shah Alam

SEMANGAT DAN SEMARAKKAN  KEMERDEKAAN DENGAN Hi-Tea Merdeka Di Grand Bluewave Hotel Shah Alam

Khamis lepas Ummi bersama Mamatisya dan cikgu blog Ummi abg Sohoque daripada explorasa.com dapat peluang food review di Grand Bluewave Hotel Shah Alam.Walaupun selalu juga ulang alik ke Shah Alam, tak pernah singgah lagi ke Hotel ini. Jadi ini peluang terbaik. Kali ini hotel ingin sajikan kepada pelanggan mereka,  sajian hitea sempena Sambutan Hari Kemerdekaan 2016.Hi-Tea Merdeka Di Grand Bluewave Hotel Shah Alam adalah salah satu lokasi pilihan bagi meraikan Hari Kemerdekaan tahun ini.

RESTORAN BEST SHAH ALAM
CHEF MASAKAN UNTUK HI-TEA DI GRAND BLUE WAVE HOTEL SHAH ALAM

Tulis sikit yer kat buku nota kalian tentang hi-tea ini. Manalah tahu, nak bawa mak ayah atau nak meraikan kemerdekaan dengan sahabat. Boleh jadikan Sajian Hi-Tea Merdeka hotel ini sebagai pilihan.


LOKASI GRAND BLUEWAVE HOTEL, SHAH ALAM

Hotel Grand Bluewave ini terletak berdekatan dengan bangunan UMNO Shah Alam. Mudah sangat nak mencari hotel ini. Boleh waze daripada mana-mana lokasi yang anda ketahui. Ummi menggunakan laluan daripada Concorder Hotel Shah Alam. Sebab Ummi dah biasa dengan jalan menghala ke hotel tersebut.

ALAMAT : Persiaran Perbandaran Seksyen 14. 40000 Shah Alam Selangor  No tel : 03 – 5511 8811 atau nak tengok details klik sini :  www.bluewavehotels.com

Parking yang disediakan amat mudah dan kos parking adalah bersesuaian. Jangan risau dan takut jika nak parking. Parking lah di tempat selamat di kawasan hotel bagi mengelakkan di saman oleh Dewan Bandaraya Shah Alam. Biar kita bayar sedikit kos, daripada susah kemudiannya.


MENU UTAMA SAJIAN HI-TEA MERDEKA

Jpeg

GRAND BLUEWAVE HOTEL SHAH ALAM GRAND BLUEWAVE HOTEL SHAH ALAMMASAKAN UNTUK HI-TEA DI GRAND BLUE WAVE HOTEL SHAH ALAM

MASAKAN UNTUK HI-TEA DI GRAND BLUE WAVE HOTEL SHAH ALAM
MASAKAN UNTUK HI-TEA DI GRAND BLUE WAVE HOTEL SHAH ALAM

Menu utama sajian hi-tea adalah nasi goreng Japanese, puyuh goreng rempah, udang goreng mentega daun kari, Assam pedas, dan lain-lain makanan. Ada juga pelbagai jenis appetizer disediakan. Sebelum itu, ada juga laksa Johor, Murtabak Durian, Yong Tau Foo. Bagi desssert pula pelbagai jenis dessert disediakan. Termasuklah ice cream potong, A.B.C , buah-buahan, dan pelbagai jenis caramel.  Minuman antaranya lemon dan laici , teh tarik , kopi dan teh.

So, bila membaca list makanan ni rasa nak terjah kan? setuju? sabar dulu. Teruskan membaca untuk tahu harga pakej Kemerdekaan ini.

MAKLUMAT BERKAITAN HI-TEA

Merdeka Hi-Tea 2016 pada hari Kemerdekaan tahun ini iaitu pada 31 Ogos 2016 di Royale Songket Restaurant 12.00 tengahari sehingga jam 4.00 petang.


SENARAI HARGA DAN PAKEJ SEMPENA HARI KEMERDEKAAN

Bagi dewasa harganya bermula dari RM68.00, warga tua @ mudah sebut senior citizen ( 60 tahun keatas) RM45.00. bagi kanak-kanak 4-11 tahun RM35.00 sahaja. Ehm…menarikkan, rasa nak jer bawa anak-anak pergi , tapi memandangkan kenderaan masih kat ICU, so terpaksa batalkan hasrat. Tapi manalah tau, esok lusa ubah plan. 🙂

Senarai harga hi tea buffet ini adalah seperti berikut. Boleh rujuk ilustrasi gambar bagi lebih jelas.


KOMEN UMMI

Ummi suka sangat dengan menu pilihan yang disediakan. Teringat arwah ayah. Ayah sukakan ikan dan juga udang. Kalau ayah ada pasti Ummi bawa ke sini, sebab mereka lebih memahami erti kemerdekaan. Sebagai tanda penghargaan kepada orang-orang lama, seperti atuk, nenek dan sebagainya bolehlah bawa mereka ke sini.

Akhir sekali Ummi ucapkan Selamat menyambut bulan Kemerdekaan. Muhasabah juga untuk diri sendiri, benarkah kita sudah merdeka….? Apa juga jawapan biarlah rahsia..

Jumpa lagi..bye

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge