Masam Manis "Life"

BAGAI ANJING DENGAN KUCING

PicsArt_06-19-10.47.24

Amboi peribahasa Ummi pagi-pagi ini. Ini lah Angah dengan Cik Sarah. Jarak Umur mereka dekat. Angah lahir 3.2.2013 dan Cik Sarah 12.11.2014. Setahun jer beza, sebab tu mereka dua ini sangat mudah jelous satu sama lain.

Tapi, dalam diam, Angah dengan Cik Sarah paling loving couple la kata orang. Masa perang jer , yang macam anjing dengan kucing…kau cakar akau aku cakar kau..tapi bila feeling-feeling sayang…serah kat depa dua orang.

Lagi satu bab bergambar, apa pun mesti nak bergambar bersama. Dua-dua nak beraksi depan camera. Haishhh, tu la kata orang tua kan… adik beradik macamana sekalipun seperti Air Dicincang Tak Putus.

Kita yang besar dan dewasa pun adakala rindu adik beradik kita kan..Setuju?

Jadi sempena nak raya ini Adik telefon la Abang yang lama merajuk, dan sebaliknya, Abang pun hadiahkanlah adik lelaki songkok ke atau adik perempuan sehelai selendang. Pasti kenangan zaman kecil menerpa di jiwa muncul di banyangan mata.

Jauh yang dekat-dekatkan, yang dekat lebihkan kasih sayang.

Salam Ramadhan ke 12.


ARTIKEL BERKAITAN:

umminani.com/2016/06/senyuman-mak-kebahagiaan-anak

shiqeensattar.com/mainan-kanak-kanak

umminani.com/2016/06/cik-sarah-anak-perempuan-tunggal-suka-melaram-dengan-baju-abang-abang

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *