• Masam Manis "Life"

    SENYUMAN MAK KEBAHAGIAAN ANAK

    BERPUASA DI KAMPUNG Alhamdulillah ada kesempatan balik Perlis berpuasa di kampung halaman. Seronok mak bila kami dapat balik. Agak-agak mak rindu anak dia ke cucu-cucu dia? Baru jer balik Perlis..rasa.macam awal bulan 5 hari tu jer..heheh tu la orang kata ,macamana jauh oun kampung sendiri tetap di hati.Kali ini balik sebab suami pun dapat cuti untuk habiskan final exam, jarak exam jauh-jauh so kami decide balik kampung berpuasa dengan mak. Semalam (masa ini entry 1st day di kampung belum sempat update) masa.kat Kampung Tebuk,rumah arwah wan dan tok dengar mak bercerita dengan mak saudara. “aku ini jauh ni pun tak berapa nampak~ (sambil tunjuk jarak dalam 10-15kaki)” Umminani curi-curi dengar…