Kisah Cuti/Travel,  Review Produk Dan "Event"

SHANGRI-LA HOTEL DI PUTRAJAYA MENDAMAIKAN

MENCARI HOTEL DI PUTRAJAYA ?

Mencari Hotel di Putrajaya ? Putrajaya Shangri-La adalah salah satu hotel pilihan untuk beristirehat. Hotel ini terletak di Taman Putra Perdana, Presint 1 Putrajaya  pusat pentadbiran kerajaan dan berada dalam lingkungan suasana hutan , dan pokok yang menghijau amat memberikan 1001 ketenangan.  Melalui pintu masuk ke hotel ini sudah dapat merasai  ketenangannya.

10399008_1765575296998976_6452033593266386410_n

Jpeg

Jpeg

Sampainya di kawasan hotel, Ummi dengan suami rasa teruja sangat sebab layanan yang diberikan memang top sangat. Kami park kereta dan buggy akan membawa kita semua naik ke lobi hotel untuk urusan seterusnya. Ni kalau bawa budak-budak memang lagi suka ini.

Jpeg

Permandangan Dari Jauh

Permandangan dari jauh nampak seakan sebuah hotel yang biasa sahaja. Tanpa reka bentuk yang terlalu unik , ianya sekana sebuah hotel yang bukan bertaraf 5 bintang. Namun  begitu…. teruja sekali bila melihat bilik-bilik yang disediakan di Putrajaya Shangri-La Hotel ini.

Jpeg

Disini jika kita nak bercuti tak perlu risau sebab ada cafe  yang menyajikan makanan yang sedap-sedap belaka. Kuantiti tidak terlalu banyak, tapi oleh sebab itu, KUALITI makanan yang dihidangkan sangat awesome! Memang superb tau.. Nanti Ummi share antara MENU Buffet Ramadhan 2016 di Putrajaya Shangri-La Hotel okay. 🙂

Jpeg

Sebab kan masuk je kat kawasan hotel dah buatkan diri ini teruja 200%, maka Ummi cepat-cepat search fasiliti dan bilik-bilik yang disediakan. Jom tengok gambar-gambar yang ada di FACEBOOK – PUTRAJAYA SHANGRI-LA HOTEL  untuk membuatkan kita semua lebih teruja. Sebab apa tau, kita boleh visualize untuk stay kat sini bila masa mengizinkan. Allah kan ada, mana tahu dimakbulkan doa kita untuk merasai kemewahan di sini.

Executive Suite
10982476_1765581346998371_2702052666633203461_n
Premier Suite
1505325_1765581430331696_4733399729401628258_n
Deluxe Room
12832343_1765582806998225_3760489042477534148_n
Infinity pool
1927663_1765591573664015_141527990995194842_n
Deluxe Room Bathroom
1914601_1765591886997317_3320050080257799128_n
Outdoor Garden
10583982_1765591956997310_535818684476793875_n
Spa Lounge

Wah terujakan?? Macam best jer… sejuk mata memandang , sejuk lagi rasanya jika dapat merasai keindahan dan kedamaian ini kan? Ada ke sahabat yang pernah stay kat sini? Tentu best betul ? Bagi Ummi lokasi yang tidak berada di tengah bandar dan suasana yang aman damai ini juga sesuai untuk kita bersama dengan orang tersyaang merehatkan diri. Eh..tak sabar nak visualize nak stay disini ni. Keterujaan melampau sebab sini antara hotel yang sangat aman. Ehmm.. dah terbayang untuk honeymoon disini untuk 7 annniversary nanti  bulan 12. Best kan… Ummi ada simpan nombor Puan Rodziah Salleh salah seorang Director of Sales & Marketing di Putrajaya Shangri-La .  Boleh nanti Ummi call beliau dan setkan date untuk booking. Teruja nya..

Siapa yang nak jimat masa, sini sesuai bagi yang kita duduk area Putrajaya ini. Dapat stay 2 malam pun dah okay, sebab boleh berehat dan siang pula boleh jalan-jalan ke IOI City Mall atau Alamanda.

Eh, okaylah, thank you ya sebab baca.

Ini sedikit details jika ada sesiapa yang nak bercuti dulu daripada Ummi.

FB: PUTRAJAYA SHANGRI-LA 

Web site : http://www.shangri-la.com

Phone : 03-8887 8888

 

 

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *