Masam Manis "Life",  Saya dan Kerjaya ; Polis Diraja Malaysia (PDRM)

MAKAN MALAM PERKEP YANG GOJES

PicsArt_05-10-10.05.03

Sesekali dinner  best juga, masa nak melaram lawa-lawa…ehh!! Ummi nai manalah ada baju lawa-lawa sangat kan, jadi mulalah mencari. Update kat FB untuk usha baju yang cantik-cantik kat online dengan niat nak pergi mencari dan membeli la kan..

Update di FB :

“Assalamualaikum.
Sahabat fb sekalian, saya perlukan “Evening DRESS” Konsep Muslimah. Boleh taq saya di komen atau bagi link butik ya. Urgent untuk dipakai hari SELASA. tq So much.

Tiba-tiba sahabat FB kakak Rozana Komen :

Nani Nooraini Ali,feel free klau nk pakai collection k.ana..from Saudi Arabia.Glittering pink kaler..boleh ambik je kt rumah,nk pakai pun sehari je kan,tak yah beli.

Haaa…. ada yang nak pinjamkan…ehh..malu la

Ummi “Rozana Othman akak how about size kak?

Kak Ana “No worries inshaAllah,I bought Arab woman size nani Nooraini Ali,besar dan labuh ke lantai..meh lah dtg try..”

Bersambung kat p pulak , hehhee malu la kan nak meminjam.

Assalamualaikum kak ana, tq so much. kak malu laaa”

waalaikumslm,ehh nani..takpe..suka jugak klau ada yg boleh peragakannya..1st tie pakai masa balik mekah,lepas tu buat perhiasan je dlm almari..klau nani pakai ada jugak manfaatnya..mai lah

Agaknya ..pergi tengok ker baju tu???? Malu-malu kucing ceh!!

PicsArt_05-10-10.12.54

PicsArt_05-10-10.11.00

Tenggg..tenggg..tengggg…taraa… ini dia baju hasil pinjam daripada kak Ana… Oppsss rasa glamourr la pulak malam tu. heheheh menyerlah owhhh pink dengan hitam. Tapi malu juga la..ehh..abaikan apa orang nak cakap , asalkan bahagia kan…Dan memang lawa sangat baju ni..kat dalam pakai palazo dengan kemeja hitam jer ni. Okay ker pendapat sahabat Ummi tentang baju ini ?

Sepanjang majlis makan malam yang yag superb gojes ini , dapat jump asahabat dari seluruh negara. Sejauh Sabah dan Sarawak pun datang. Best sangat majlis. Majlis mula dengan tarian Zapin oleh datin-datin yang hadir. Gambar kat  atas sengan Hidayah (ASP), mai dari jauh uuu iaitu Kedah.

PicsArt_05-10-08.42.54

PicsArt_05-10-10.03.13

Cabutan bertuah kali ini tak memihak kepada Ummi.. Ada yang dapat I-phones, slow juicer, dan macam-macam lagi. Untungbagi mereka yang dapat, best ker BEST? Fikir semulakan benefit tu, memang orang yang dapat itu di yang penting yang tak buat kerja itu jangan  cakap jer pandai. hehehe membebel kan..tunggu next entry ya.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *