Masam Manis "Life"

KEMERIAHAN RAMADHAN VIVATEL 2016

KEMERIAHAN RAMADHAN VIVATEL 2016

Semalam ada ramadhan food review kat VIVATEL Cheras, terasa KEMERIAHAN RAMADHAN disini. Makanan yang disediakan memang class dan sedap  sangaattt. Tema SAJIAN IBUNDA Ramadhan…dah rasa memang buat air mata nak meleleh oooiii. Sebab apa tau? Memang rasa ibu itu sampai kat lubuk hati…

Apa yang dikatakan best tu?? Dah tengok gambar kan?? Layannnn…

Menu yang disediakan antaranya :

Sup Gear Box Kambing

Sup Urat Keting

Sup Belut

Sup Aneka

Gulai Kawah

Patin Tempoyak

Griller Ayam Golek

Dalcha Tulang Rawan

Jenahak Asam Pedas

Ayam Gulai Jantung Pisang

Kembung Percik Putih

Dading Rendang Tok

Dan mestilah Kambing Golek!

IMG_1780

IMG_1783

Kali ini  yang sedap sangat bagi Ummi – BANANA KATAIFI.. rasanya masih didalam dan ranggup kat luar,buatkan rasa tak puas nak makan oooo… hadoiii memang dua 3 kali ulang makan. Dan Sup dia memang sedap. Lagi sedap makan dengan roti putih. Kuahnya peat dan kalau star bagi 5* la… Mr Suami pun komen perkara sama SUP PALING BEST!!

IMG_1726

IMG_1727

IMG_1732

IMG_1734

IMG_1737

IMG_1738

IMG_1742

IMG_1745

IMG_1752

IMG_1753

IMG_1756

Aneka jenis rasa airr…sedap jer..bulan puasa, buka puasa mesti nak air banyakkan ? Tudia..pilih mana satu nak.. “Jus Kurma ” terbaik.

IMG_1761

Staff dan Chef sini baik-baik belaka. Dan yang penting keenakkan rasa terjaga di ditambah dengan kebersihan yang tip top.

IMG_1762

Ini pula gambar kami yang sedang merasai keenakkan masakkan di VIVATEL. Memang best …SUP 5* laaa..

IMG_1764

IMG_1768

IMG_1773

Shiqeen Sattar  rasa sup kambing. Komen Shiqeen Sattar ” Marvellous, dan memang pekat sangat”.

IMG_1777

Mr Suami makan puyuh..hahahah sampai macam tu sekali..ehhh..sebelah tu udang kegemaran i laaaa…

IMG_1779

Lepas pantang jangan makan udang!! Nanti hang gatai tak boleh duduk, menanah nanti!! Kena beleter sedaih  malam dinner hari tu dengan wife boss. ha kau…mai udang galah masak lemak dengan pucuk paku.. hahaha dah termakan.

Eh..la cerita pasal udang lagi..maaf na… excited bab makan ini.

Memang sedap udang galah masak lemak cili padi.. Opss pasal apa muka mcm tu?? Risau terpercik pada baju.

IMG_1784

Ramadhan 2016-Pop-up

Bermula 6 Jun – 4 Julai 2016.

Tempahan ? Telefon nombor  03-9205 888 atau email ke enquiry@vivatel.com.my

Untuk pertanyaan boleh ke web WWW.VIVATEL.COM.MY

 

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *