• Masam Manis "Life"

    Urus Keluarga, Stress Ke?

    Sahabat ummi…Korang kan, dalam seharian…family dalam kedudukan nombor berapa? No.1 , No.2 atau Nombor 3? Ehm… kalau ikut family memang nombor 1 kan..tapi sejauh mana yang bekerja macam Ummi dapat letakkan family no.1? Memang la bangun pagi, tengok muka anak, suami ..kerja rumah dan lain-lain. agaknya yang berkerja ini, satisfied tak dengan kerja yang di lakukan? Basuh baju, masak, layan budak-budak main…eh..puas hati ke dalam masa singkat nak buat semua?Rasa tak cukup masa kannn! Serius la cakap, kadang tension oooo.. mana tidaknya, berkerja dan buat kerja rumah dalam satu masa kena selesaikan. Then, bila hati dah rasa macam ni kan, tau apa Ummi buat?? Terus cakap kat diri sendiri Penat…

  • Masam Manis "Life"

    GAGAL SEBAB LUPA TUHAN

    GAGAL SEBAB LUPA TUHAN Masyaallah , Allah ajar saya direct! Masa nk minta kebenaran untuk 1 projek marketing 16-18/Mei, lupa nk minta izin Allah mudahkan. Mana tidaknya, gagal lah bila lupa tuhan. Allah bagi sedassss..bushhh! Bila semalam dah GAGAL, baru sedar…so, muhasabah, buat solat taubat , minta ampun dengan Allah ,berdoa semoga allah permudahkan juga. At the end, Allah IZINKAN, esok dibenarka untuk sessi taklimat diadakan. Dengan kerjasama team marketing. Masyaallah, kadang kita ni jenis lupa TUHAN!! Take for granted.😭 Lupa rezeki tu Allah bagi….kalau rasa rezeki sangkut..buat solat taubat banyak-banyak. Mula-mula tak seberapa orang yang mai kat kaunter kami. Kalau kawan-kawan la, rasa frust tak? Hheheh, Ummi kan manusia…