• KBBA9

    KEBULUR DENGAN GANJARANKAH AKU?

    Menyertai sesuatu kelab dan persatuan bukanlah kerana ganjaran. Bukan lah kebulur kerana ganjaran yang bakal diterima. “Bakal” telah menunjukkan ketidakpastian kan… Jadi Walaupun sibuk dengan kerja hakiki, namun minat untuk networking tidak halang Ummi aktif sebagai blogger. Dengan support daripada suami dan restunya, rasa bahagia itu datang dalam diri. Kalau tak kerana ganjaran,apa yang dikejar…pulun sangat?? Ukhwah hanya kerana Allah swt. Sebab Mangnet Rezeki pada silaturrahim. Jadi apa sebab nak buruk sangka ya…eh…lagi..lagi kan…dah memang jiwa jenis suka bergaul bersosial, maka tak heran jika Ummi mudah berkawan. Opsss …masih jaga batas okay dengan lelaki. Sebab tak guna jika suami restu tapi agama kita ketepikan..sama juga dapat rezeki tak berkatkan??Setujukan? Kami…

  • Review

    TAK CANTIK DIPAGI RAYA BILA TAK KENAKAN KOLEKSI RAYA SURISCHA

    Melangkah masuk ke Butik SuriScha memukau mata memandang. Rasa tenang jer jiwaaa…hahaha nama pun perempuan kan…mana boleh tengok benda cantik-cantik , mesti rasa nak jer semua…heheheh. Mata melilau keseluruhan butik. Dari satu bahagian ke satu bahagian Ummi merayap,  dalam hatii berkata-kata ” Aku mesti pilih sehelaiii ini, mana boleh tengok saja” . Tak cantik dipagi raya bila tak kenakan koleksi raya dari Surcischa. Yang bestnya kat butik ini jubah-jubah disini adalah Nursing Friendly tauuu..sesuai untuk mummy macam Ummi yang nak susukan anak dimana-mana sahaja. Masyaallah senang sangat…selak jer dah boleh susukan baby. Semua ibu-ibu mesti ada koleksi yang boleh menyusukan anak tau..insyaallah usaha dan niat kita nak bagi anak bf…