• Masam Manis "Life"

    CARA DIDIK ANAK

    Setiap ibu bapa ada matlamat  menjadikan anak-anak kita hebat dan berjaya dalam hidup mereka. Namun berapa ramai yang berusaha  ke arah nak melihat anak mereka berjaya? Nak tahu? Ummi memang garang dengan anak-anak, tapi garang dalam kelembutan. Macam main tarik…

  • Masam Manis "Life"

    MILK BOOSTER TERBAIK

    Alhamdulillah Allah swt kurniakan nikmat paling besar untuk menjadi seorang ummi. Ummi kepasa 4 orang amanah Allah swt, 3 lelaki dan 1 perempuan. Syukur sangat. Setiap kali selepas bersalin dan disaat cuti bersalin, ibu-ibu yang berkerja pasti alami isi yang…

  • Masam Manis "Life"

    CUTI-CUTI LEGOLAND

    PERANCANGAN. Setiap apa nak dilakukan kena rancang. Memang tak dinafikan harga tiket ke Legoland mahal. Namun tak salah merancang dari awal dan doa,rezeki baik ada yang sponsor kan. Jadi, untuk cuti sekolah Disember 2016, dah boleh rancang utk ke sini.…

  • Masam Manis "Life"

    PHOTOSHOOT DI THE GRAND STUDIO KL

    KHAMIS lepas 24.Mac.2016, ada sessi photoshoot di THE GRAND STUDIO KL . Pagi sebelum photoshoot, singgah sat kat Maktab Polis Cheras,Kl ada perhimpunan Agung PERKEP Malaysia. Singgah sini jumpa dengan sahabat #Kbba Puan Shiqeen Sattar . Beliau ni polis vs businesswoman okay.…

  • Review

    Cosmoderm – Set Pencuci Muka Cosmoderm

    Cosmoderm !! Hadoii ramai yang dok upload pasal Cosmoderm. Memang tengah cari set pencuci muka untuk gantikan set TaBit@ yang sedia ada. Nak berubah angin la pula. Sana sini tengok ramai yang cakap pakai Set Pencuci Muka Cosmoderm ┬áni bagus!!…

  • Masam Manis "Life"

    BERPANTANG PART 5 – CARA BERSIHKAN URI

    Cerita bab bersihkan uri ni Ummi tak pandai. Sebab dari anak pertama sampai yang ke empat yang bersihkan dan tanam adalah Mr Suami. Masa anak pertama ayah di Perlis bantu,kedua sehingga anak ke 4 semua diuruskan sendiri. Kebetulan tahun ini…

  • Umminani

    MAISARAH BABY

    Senyum dulu. Awat tertiba kuar gambar Si Sarah Puteri nan seorang ni ya. Sebenarnya jumpa link gambar kenangan along dan angah di blog. Cari semula gambar Si Sarah tak ada. Jadi untuk tatapan Sarah nanti ada la gambar Sarah masa…