• Kerjaya

    MUSEUM CHOCOLATE KOTA DAMANSARA

    Hari Khamis lepas 4hb Februari 2016, PERKEP Jabatan KDNKA buat short visit ke #Museumchocolate Terletak Di Kota Damansara. Dari KL , ambik masa about 30minutes. Okay la sebab masa tu jalan tak sesak kan. Kami bertolak dari B.Aman jam 1030am. Kat museum chocolate ni, sesuai untuk bawa anak2 atau rombongan sekolah juga. Lagi best bawa mak2 yan bekerja sekali, untuk memborong chocolate kat bahagian shop. 🙂 Mula-mula masuk, kita akan diperkenalkan dengan jenis chocolate dan sikit pasal sejarah dan perkembangan chocolate. Nak tahu sebenarnya biji chocolate yang the best quality daripada Afrika Tau. AFRIKA pengeluar terbesar biji Chocolate. Disana la proses drp tanaman, pungut, dan buang biji serta pengeringan dibuat.…