Month: January 2016

Kebaikkan dan Kesan Juzq30

Selamat pagi.Salam hujung minggu. Sekadar perkongsian, apa2 yang kita amalkan, hasilnya tak kan nampak dlam sehari dua. Yg penting konsisten. Anak2 dr Ogos 2013 amalkan #juzq30 sampai skrg baru kesannya nampak jelas. Actually apa2 jer makanan sunnah, atas pilihan kita. Ustazah kelas arab sendiri cakap, ” seronok ajar mustaqim,mudah dapat,terang hati”. Isunya, yakin dan percaya …

Assalamualaikum,Bismillahirrahmannirrahim. Dengan nama Allah yg maha pemurah lagi maha mengasihani. Semoga pagi ini adalah permulaan terbaik untuk hari ini.Selawat dan salam.keatas Nabi Muhammad s.a.w. Ini sedikit perkongsian untuk ibu bapa dalam memudahkan proses mendidik anak-anak di zaman penuh cabaran. Jom sama2 mohon kemudahan allah swt untuk sama-sama kita amalkan. Insyaallah. ‪#‎ibusuri‬‪#‎juzq30‬‪#‎secret2016‬‪#‎umminani‬

RIAK DIMEDIA SOSIAL

Riak di media sosial. Ada orang post gambar nikah grand. Orang kata dia riak.Ada orang post gambar nikah simple. Orang kata dia riak.Ada orang post gambar nikah sederhana. Orang kata dia riak. Bila Dato’ Aliff Syukri Terlajak Laris tunjuk kekayaannya dalam tv, orang kata dia riak. Orang kata dia cuma menjatuhkan imej orang Islam kerana …

V.A.K

Dengan tulisan, kita boleh bedah siasat apa ciri VAK, karektor, emosi, simpati atau empati hinggalah kepada penulisan bersifat ego atau rendah diri seseorang. Part last tu mudah detect oleh mereka yang miliki firasat tinggi, dekat dengan ulama dan belajar tasawuf. Hanya ada 2 orang saja yang tegur dan call terus bila tulisan saya di fesbuk …

Cara Marziana Shukri berGuru

Marziana Shukri December 31, 2015 at 7:51am · Assalamualaikum smile emoticon Pagi ni saya nak share Cara Saya berGuru Saya mula berguru mengenai bisnes oktober 2012. Seminar pertama saya adalah Fesbuk Power. Biasanya, saya akan kenalpasti dahulu apa benda yang saya perlu untuk improve bisnes saya kemudian baru saya akan fikir2 untuk cari kelas yang …

===> Bila suami/Tunang/ kekasih partner bisnes kita.

Marziana Shukri   ===> Bila suami/Tunang/ kekasih partner bisnes kita. Awas! Status ini panjang! boleh klik share dulu untuk baca next time smile emoticon Saya bukanlah background family berbisnes. Orang yang bertanggungjawab membuatkan saya terjebak dalam berniaga adalah syam.😆Bermula daripada kami couple , dia galakkan saya berniaga dalam kolej dulu dan nak tau apa benda …

TIPS BRANDING DIRI DENGAN MEDIA

Next tips #BRANDINGYOURSELF dari Tuan Azhar Jalil ialah: 6) GET INTERVIEW Memang perlu kejar glamour jika nak branding diri. Salah satunya cari jalan untuk ditemuramah. Cara mudah: a) Emelkan event atau aktiviti syarikat kepada wartawan-wartawan. Contohnya pelancaran produk, perasmian kedai atau apa sahaja. Dapatkan contact atau emel wartawan diruangan di  dalam surat khabar. Ada rezeki, …