• Masam Manis "Life"

    Kebaikkan dan Kesan Juzq30

    Selamat pagi.Salam hujung minggu. Sekadar perkongsian, apa2 yang kita amalkan, hasilnya tak kan nampak dlam sehari dua. Yg penting konsisten. Anak2 dr Ogos 2013 amalkan #juzq30 sampai skrg baru kesannya nampak jelas. Actually apa2 jer makanan sunnah, atas pilihan kita.…

  • Masam Manis "Life"

    Assalamualaikum,Bismillahirrahmannirrahim. Dengan nama Allah yg maha pemurah lagi maha mengasihani. Semoga pagi ini adalah permulaan terbaik untuk hari ini.Selawat dan salam.keatas Nabi Muhammad s.a.w. Ini sedikit perkongsian untuk ibu bapa dalam memudahkan proses mendidik anak-anak di zaman penuh cabaran. Jom…

  • Masam Manis "Life"

    RIAK DIMEDIA SOSIAL

    Riak di media sosial. Ada orang post gambar nikah grand. Orang kata dia riak.Ada orang post gambar nikah simple. Orang kata dia riak.Ada orang post gambar nikah sederhana. Orang kata dia riak. Bila Dato’ Aliff Syukri Terlajak Laris tunjuk kekayaannya…

  • Masam Manis "Life"

    V.A.K

    Dengan tulisan, kita boleh bedah siasat apa ciri VAK, karektor, emosi, simpati atau empati hinggalah kepada penulisan bersifat ego atau rendah diri seseorang. Part last tu mudah detect oleh mereka yang miliki firasat tinggi, dekat dengan ulama dan belajar tasawuf.…

  • Masam Manis "Life"

    Cara Marziana Shukri berGuru

    Marziana Shukri December 31, 2015 at 7:51am · Assalamualaikum smile emoticon Pagi ni saya nak share Cara Saya berGuru Saya mula berguru mengenai bisnes oktober 2012. Seminar pertama saya adalah Fesbuk Power. Biasanya, saya akan kenalpasti dahulu apa benda yang…

  • Masam Manis "Life"

    ===> Bila suami/Tunang/ kekasih partner bisnes kita.

    Marziana Shukri   ===> Bila suami/Tunang/ kekasih partner bisnes kita. Awas! Status ini panjang! boleh klik share dulu untuk baca next time smile emoticon Saya bukanlah background family berbisnes. Orang yang bertanggungjawab membuatkan saya terjebak dalam berniaga adalah syam.😆Bermula daripada…

  • Masam Manis "Life"

    TIPS BRANDING DIRI DENGAN MEDIA

    Next tips #BRANDINGYOURSELF dari Tuan Azhar Jalil ialah: 6) GET INTERVIEW Memang perlu kejar glamour jika nak branding diri. Salah satunya cari jalan untuk ditemuramah. Cara mudah: a) Emelkan event atau aktiviti syarikat kepada wartawan-wartawan. Contohnya pelancaran produk, perasmian kedai…